Somația lui Trump pentru actorii de pe Broadway, după ce l-au criticat pe „minunatul viitor vicepreședinte” la finalul unei piese

Publicat: 19 11. 2016, 17:50
Vineri seara, atunci când Pence a intrat în sala de spectacole pentru a asista la spectacolul de pe Broadway, la Teatrul Richard Rogers, acesta a fost întâmpinat de câțiva simpatizanți, iar apoi mai mulți oameni au început să-l huiduie, arată înregistrările postate online de cei care au asistat la aceste scene. Pence a mers pe culoar, îndreptându-se spre locul său, și a salutat scurt, pe măsură ce oamenii aflați în clădire începeau să realizeze cine este. Imediat au început huiduielile. 
 
 

 
Și în timpul spectacolului au existat întreruperi din cauza unor comentarii acide la adresa vicepreședintelui rostite cu voce tare. Unii oameni au făcut imediat legătura între poziționarea sa conservatoare, cu accent pe interzicerea drepturilor homosexualilor, și participarea sa la un musical hip-hop cu o distribuție extrem de variată ca gen și orientare, se arată într-o relatare publicată de revista Variety. 
 
Inițial toată lumea a crezut că Pence a plecat de la spectacol în pauză, dar mai târziu s-a dovedit că se întorsese la scaunul său, cel mai probabil după ce luminile s-au stins, la începutul celui de-al doilea act, pentru a încerca să evite întreruperile. Vicepreședintele ales a asistat până la urmă la întreaga reprezentație, iar când era gata să iasă din clădire, după ce cortina a căzut, unul dintre actori l-a rugat să vină înapoi. 
 
Brandon Dixon, care joacă rolul vicepreședintelui Aaron Burr, a ieșit în față și a luat cuvântul. Le-a mulțumit celor din public pentru prezență, iar apoi a spus: „Domnule vicepreședinte Mike Pence, vă văd ieșind, dar sper că ne veți asculta doar câteva clipe”. Câteva huiduieli începuseră deja să se audă din mulțime, dar Dixon i-a rugat pe spectatori să facă liniște, pentru că are un mesaj de transmis.
 
„Nu e nimic de huiduit aici, doamnelor și domnilor, noi transmitem o poveste de iubire. Mike Pence, sunteți binevenit aici. Noi suntem americanii diverși îngrijorați că noua dumneavoastră administrație nu ne va proteja, nici pe noi, nici planeta noastră, nici pe copiii sau pe părinții noștri”, a spus actorul. 
 
 

 
Mulți dintre cei rămași la locurile lor au început să-l încurajeze discret pe Dixon, care este afro-american, pe măsură ce acesta arăta spre Pence. „Ne e teamă și că nu ne veți apăra și susține drepturile inalienabile… sperăm că acest spectacol v-a inspirat să sprijiniți valorile noastre americane și să lucrați în beneficiul nostru, al tuturor. Vă mulțumim că v-am putut împărtăși această frumoasă poveste americană, spusă de un grup divers de femei și bărbați de diferite culori, credințe și orientări”, a concluzionat artistul. Nu a fost, însă, foarte clar dacă Pence a auzit întreg discursul sau dacă a dat vreo replică. 
 
La scurt timp, pe Twitter a reacționat chiar Donald Trump care le-a cerut actorilor să-i prezinte scuze vicepreședintelui Pence, pretinzând că acesta a fost „hărțuit”: „Minunatul nostru viitor vicepreședinte Mike Pence a fost hărțuit seara trecută, la teatru, de către cei din distribuția spectacolului ‘Hamilton’, în fața camerelor de luat vederi. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple! Teatrul trebuie să fie întotdeauna un loc sigur și special. Atitudinea actorilor din ‘Hamilton’ a fost extrem de grosolană față de Mike Pence, un om foarte bun. Prezentați-i scuze!”, a transmis Trump. 
 
Imediat, Dixon a răspuns la apelul președintelui: „Conversația nu înseamnă hărțuire, domnule. Și apreciez că Mike Pence s-a oprit să asculte”, a scris actorul pe Twitter. 
 
Spectacolul a fost creat de Lin-Manuel Miranda și l-a transformat pe acesta într-un superstar pentru că mult timp a și jucat rolul principal, acela al lui Alexander Hamilton, unul dintre părinții-fondatori ai SUA. În acest an, Miranda i-a cedat acest privilegiu actorului Javier Munoz, recunoscut ca reprezentant al comunității gay și seropozitiv, dar și pentru explicațiile publice legate de viața sa, marcată de SIDA începând din 2002, și pentru eforturile pe care le-a făcut pentru a îndepărta stigmatizarea la care societatea îi supune pe oamenii care au această boală.