Sondaj: Cei mai mulți dintre germani vor modificarea politicii europene privind azilul. Ce măsuri ar dori să fie adoptate în cazul refugiaților

Publicat: 13 07. 2020, 13:19
Sursa foto: Shutterstock

Cei mai mulți dintre cetățenii germani și-ar dori o modificare a politicii Uniunii Europene privind solicitanții de azil, potrivit unui sondaj publicat de Welt Am Sonntag.

Astfel, potrivit sondajului, cei mai mulți dintre germani vor ca solicitanții de azil să nu mai poată ajunge pe teritoriul Uniunii Europene în mod neautorizat, ci, mai degrabă, să fie aduși direct din taberele de refugiați, potrivit politico.eu.

Concluziile sondajului arată că 59% dintre respondenți sunt de acord cu reconfigurarea Sistemului European Comun de Azil „pentru a-i împiedica pe solicitanții de azil să intre în Uniunea Europeană în mod ilegal în viitor”.

De asemenea, aceștia susțin că autoritățile europene ar trebui să se concentreze mai mult pe aducerea în Europa a „persoanelor vulnerabile direct din zonele de criză”.

Totodată, 30% dintre respondenți se opun unui asemenea scenariu, în timp ce 11% sunt nehotărâți.

În urma crizei refugiaților cu care Europa s-a confruntat în 2016, Comisia Europeană a luat măsuri pentru a reduce migrația ilegală, dar prezentarea unei propuneri formale în legătură cu acest subiect a fost amânată în repetate rânduri, în contextul în care statele membre ale Uniunii Europene nu împărtășesc aceeași viziune cu privire la migrație.

Statele europene nu reușesc să ajungă la un acord privind migrația

În timp ce statele din Europa de Sud au făcut apel la mai multă solidaritate la nivelul Blocului comunitar, unele state membre din Europa Centrală și de Est au respins până acum propunerile privind cotele obligatorii de repartizare a refugiaților.

Săptămâna trecută, ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a declarat că țara sa, care deține până la finalul anului președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, va încerca să convingă statele europene să ajungă la un acord politic cu privire la reformarea sistemului de acordare a azilului.

Germania este țara europeană care a primit cel mai mare număr de refugiați din taberele din Turcia, ca parte a unui acord semnat în 2016 între Bruxelles și Ankara privind limitarea fluxului de refugiați care intră în Uniunea Europeană, potrivit datelor Comisiei Europene, citate de Welt.