Prima pagină » Știri externe » Sprijin în urma exploziei devastatoare din Liban: Australia oferă 1,4 milioane de dolari

Sprijin în urma exploziei devastatoare din Liban: Australia oferă 1,4 milioane de dolari

Guvernul Australiei a anunţat, joi, decizia de acordare a unui ajutor iniţial de două milioane de dolari australieni (1,4 milioane de dolari SUA) Libanului, după explozia devastatoare produsă în zona portuară din Beirut, informează agenţia Associated Press.

Premierul Australiei, Scott Morrison, a declarat că ajutorul va fi oferit prin intermediul Programului Alimentar Mondial şi al Crucii Roşii, pentru servicii de asistenţă medicală şi provizii esenţiale.

Niciun membru al Ambasadei Australiei din Beirut nu a fost rănit în explozia produsă în zona portuară din Beirut, a precizat Scott Morrison.

145 de persoane au murit, iar alte aproximativ 5.000 au fost rănite în urma exploziei din Beirut

O explozie de proporții a zguduit capitala Libanului, Beirut, marți după amiază, transmite presa locală, citată de Reuters.

Potrivit celui mai recen bilanţ, cel puţin 145 de persoane au murit, iar alte aproximativ 5.000 au fost rănite în urma exploziei produse în zona portuară din Beirut. Între 250.000 şi 300.000 de persoane au rămas fără locuinţă în urma deflagraţiei, iar daunele sunt estimate a fi între trei şi cinci miliarde de dolari.

Autoritățile din Liban se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus ca urmare a exploziei de marți din portul Beirut.

Motivul este acela că spitalele, care până marți oricum nu mai făceau față numărului mare de pacienți internați, acum sunt supraaglomerate după ce 5.000 de oameni au fost răniți în urma exploziei din capitala țării, informează CNN.

Marți dimineață, directorului principalului spital public din Beirut care tratează pacienți cu coronavirus a declarat că instituția va ajunge în curând la capacitate maximă după o creștere rapidă a cazurilor din COVID-19 din țară.

În acel moment, declarația a produs îngrijorare la nivelul Libanului, țară care deja se confruntă cu o profundă criză economică.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele

Citește și