Prima pagină » Știri externe » Statele Unite au trecut de pragul de patru milioane de infectări cu coronavirus. Cea mai rapidă creștere, înregistrată în ultima perioadă

Statele Unite au trecut de pragul de patru milioane de infectări cu coronavirus. Cea mai rapidă creștere, înregistrată în ultima perioadă

Statele Unite au trecut de pragul de patru milioane de infectări cu coronavirus. Cea mai rapidă creștere, înregistrată în ultima perioadă

Numărul de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus raportate în Statele Unite a depășit joi pragul de patru milioane, ceea ce reflectă o creștere rapidă a cazurilor diagnosticate în această țară, de la depistarea primului caz, pe 21 ianuarie.

Țara a avut nevoie de 98 de zile pentru a atinge un milion de cazuri, dar doar 16 zile pentru a ajunge de la trei la patru milioane de infectări, potrivit calculelor realizate de agenția de presă Reuters.

Astfel, în acest moment, numărul de cazuri de COVID-19 din Statele Unite crește cu aproximativ 2.600 pe oră, cea mai mare rată din întreaga lume.

În contextul în care pandemia s-a extins în întreaga țară, de la primele focare, înregistrate la New York, către sudul și vestul țării, oficialii federali și locali nu au căzut de acord nici până în prezent cu privire la modalitatea de a lupta împotriva acestei boli.

Politicienii nu reușesc să ajungă la un consens în ceea ce privește lupta împotriva COVID-19

Oficialii nu reușesc să se pună de acord nici în ceea ce privește relaxarea măsurilor impuse inițial pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Propunerile privind măsurile de limitare a răspândirii virusului, precum obligativitatea purtării măștilor de protecție, așa cum este recomandat în întreaga lume și cum au recomandat și specialiștii americani, au fost puternic politizate în Statele Unite, guvernatorii republicani din statele cel mai puternic afectate fiind cei mai reticenți în a lua astfel de măsuri.

Președintele Donald Trump, care se confruntă cu o scădere în sondaje ca urmare a modului în care a gestionat criza, a refuzat o perioadă îndelungată să poarte mască, dar a început să îi încurajeze săptămâna aceasta pe americani să poarte măști de protecție.

Primarul din Miami, Francis Suarez, a declarat joi că decizia sa de a-i obliga pe cetățeni să poarte mască în spațiile publice a avut o contribuție decisivă în reducerea numărului de noi infectări din oraș.

„Măsurile de reducere a infectărilor pe care le-am luat, inclusiv obligativitatea purtării măștii, funcționează”, a spus acesta pentru CNN.

Un alt motiv de neînțelegere între politicieni este acela referitor la redeschiderea școlilor începând cu luna august. Unii dintre ei susțin redeschiderea totală a instituțiilor de învățământ, în pofida îngrijorărilor cu privire la o eventuală creștere a numărului de cazuri ca urmare a unei asemenea măsuri.

Președintele Trump a amenințat că ar putea limita finanțarea școlilor dacă acestea nu vor fi redeschise, dar a declarat miercuri că decizia privind redeschiderea școlilor va fi luată de către guvernatorii statelor.

Cu peste patru milioane de cazuri de infectare cu coronavirus și peste 145.000 de decese, Statele Unite continuă să fie țara cel mai afectată de pandemie la nivel mondial.

Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București în anul 2013, dar și un master în Comunicare în cadrul ... vezi toate articolele

Citește și