Anunț oficial. NASA a spus adevărul despre extratereștri. Există sau nu?!
Un cercetător de la NASA sugerează motivul pentru care nu am găsit extratereștri: ei ar putea fi pur și simplu fericiți acolo unde sunt.
Ravi Kopparapu, de la Centrul de Zbor Spațial Goddard al NASA din Maryland, SUA, afirmă că motivul pentru care nu am găsit încă extratereștri este că aceștia nu simt nevoia să exploreze spațiul și să consume energie.
În schimb, „omuleții verzi” ar putea fi mulțumiți cu traiul pe care îl au și preferă să se relaxeze pur și simplu acolo unde și-au construit casele decât să parcurgă mii de ani lumină, expuși la radiațiile cosmice și alte pericole pe care le-ar întâmpina în spațiu.
Echipa a ajuns la această concluzie după o serie de teste care au implicat căutarea de panouri solare extraterestre pe o exoplanetă apropiată.
Cercetătorii au folosit un telescop spațial de ultimă generație și nu au găsit nimic,.
Au concluzionat că extratereștrii „s-ar putea să nu se simtă obligați să se extindă în întreaga galaxie”, deoarece au deja o „populație sustenabilă” pe planeta lor de origine și trăiesc confortabil.
Extraterestrii au realizat acest lucru folosind cantități „relativ modeste” de energie, ceea ce le permite în continuare să se bucure de un „standard de viață foarte ridicat”, au adăugat cercetătorii.
Ravi Kopparapu a sugerat că potențialele civilizații din spațiu ar putea utiliza fuziunea nucleară sau alte surse de energie mult mai eficiente decât ce avem noi, acum.
El a declarat pentru Daily Star:
„Ipoteza este că civilizațiile s-ar putea să nu se simtă obligate să se extindă în întreaga galaxie, deoarece pot atinge niveluri sustenabile de populație și consum de energie, având un standard de viață foarte ridicat. „Extratereștrii” s-ar putea extinde în propriul lor sistem stelar sau chiar în sistemele stelare apropiate, dar civilizațiile extinse în întreaga galaxie ar putea să nu existe. Cu siguranță, o societate care poate plasa structuri enorme în spațiu ar putea accesa fuziunea nucleară sau alte metode eficiente pentru generarea energiei”.
Cercetătorii au realizat studiul folosind modele computerizate și date de satelit NASA pentru a simula o planetă asemănătoare Pământului cu panouri solare. Apoi au calculat că dacă un telescop avansat ar putea detecta panouri solare pe o planetă aflată la aproximativ 30 de ani-lumină distanță.
Astfel, NASA a recunoscut că este „imposibil” să știe dacă o civilizație avansată „poate utiliza ceva ce nu ne-am imaginat încă, care necesită cantități imense de energie”. Alți cercetători au susținut și motivul pentru care nu s-a detectat niciun indiciu despre o bătălie spațială între câteva mii de nave spațiale de luptă care să tragă cu laser: civilizațiile cu o tehnologie mai avansată și cu o vechime mai mare decât cea umană nu ar irosi resurse și cantități prețioase de energie pentru războaie inutile. Mai degrabă, ar prefera să facă comerț spațial cu alte civilizații. În plus, ar fi mai ușor să extermini o civilizație planetară adversară cu un asteroid sau contaminând-o cu viruși ucigași creați în laborator.
După 60 de ani de jocuri video, filme și romane SF, cercetătorii ajung la concluzia că este puțin probabil să existe sau să fi existat vreodată imperii galactice sau civilizații de tip III ca-n „Star Wars”, „Mass Effect”, „StarCraft” sau „Star Trek”, care să se fi răspândit în mai multe sisteme solare.
Nici extratereștrii nu vor să iasă din „zona de confort”.