„Nu căutăm să avem un inamic în Rusia. Însă să nu facă cineva greșeala să creadă că nu ne vom apăra aliații, ordinea internațională legitimă și viitorul pozitiv pe care îl dorim cu toții,” a declarat Carter în cadrul unui discurs susținut la Universitatea Oxford.
„Vom contracara încercările de subminare a securității noastre colective. Și nu vom ignora încercările de a interfera în procesele noastre democratice,” a adăugat oficialul american.
Ash Carter nu a precizat dacă se referă la atacurile electronice care au vizat organizațiile Partidului Democrat, pe care unii oficiali și dar și experți în securitate cibernetică le-au legat de hackeri care ar lucra pentru autoritățile ruse.
Moscova a negat că ar fi efectuat atacuri cibernetice în Statele Unite, președintele Vladimir Putin a catalogat acuzațiile formulate împotriva Rusiei drept o încercare de a „distrage atenția publicului”.
„Nu știu nimic despre asta, iar la nivel statal, Rusia nu a procedat niciodată astfel”, a spus Putin agenției de știri Bloomberg. Acesta a întrebat apoi dacă într-adevăr contează „cine a accesat ilegal acele informații”, în situația în care „cel mai important lucru este faptul că acel conținut a fost dezvăluit publicului”.
Secretarul american al Apărării se va întâlni și cu omologul său britanic, Michael Falcon, și este de așteptat ca un subiect major al discuției între cei doi oficiali să fie acela al necesității de a menține presiunea asupra Rusiei după ce aceasta a anexat Crimeea, în 2014.