Prima pagină » Știri externe » Recompensă de 10 milioane de dolari pentru informaţii despre hackeri străini. Ce stat oferă suma fabuloasă

Recompensă de 10 milioane de dolari pentru informaţii despre hackeri străini. Ce stat oferă suma fabuloasă

Recompensă de 10 milioane de dolari pentru informaţii despre hackeri străini. Ce stat oferă suma fabuloasă
„Febra” cumpărăturilor online: Ce trebuie să faci ca să nu ți se fure banii de pe card / Sursa FOTO: Pixabay

SUA oferă o recompensă de până la 10 milioane de dolari, pentru persoanele care pot oferi informaţii ce pot duce la identificarea sau localizarea hackerilor cibernetici care lucrează pentru guverne străine şi care vizează infrastructura critică a Statelor Unite, relatează Reuters.

Departamentul de Stat al SUA a precizat, într-un comunicat, că „unele operaţiuni cibernetice rău intenţionate care au vizat infrastructura critică a SUA este posibil să fi încălcat CFAA (Computer Fraud and Abuse Act)” şi că a „deschis un canal pe Dark Web pentru furnizarea de informaţii în aşa fel încât siguranţa şi securitate potenţialelor surse să fie protejată”. Potrivit sursei citate, aceste surse potenţiale „ar putea fi plătite în criptomonedă”.

„Încurajăm pe oricine are informaţii privind atacuri cibernetice rău intenţionate împotriva infrastructurilor americane esenţiale (…) sub conducerea sau controlul unui guvern străin” să utilizeze acest site, precizează Departamentul de Stat, citat de Digi 24.

Informaţiile ar trebui să fie referitoare „la ameninţări de extorcare în cadrul atacurilor de timp ransomware” sau la intruziunea în „calculatoare protejate”, aparţinând în special guvernului american sau instituţiilor financiare, „în scopul obţinerii de informaţii” şi „provocării de daune”.

Atacurile cibernetice, subiect de îngrijorare și preocupare în SUA

Atacurile cibernetice au devenit un subiect de preocupare major în SUA după o serie de atacuri cu „ransomware”, programe rău intenţionate care criptează datele ţintelor lor şi cer adesea milioane de dolari în schimbul cheii de decriptare.

Aceste atacuri au paralizat spitale, primării şi numeroase întreprinderi, printre care şi operatorul unui oleoduct gigant, arătând fragilitatea infrastructurilor americane faţă de aceste atacuri, atribuite frecvent unor hackeri rusofoni sau care acţionează din Rusia.

CITEȘTE ȘI:


 

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și