SUA. The New York Times comemorează victimele COVID-19, în contextul în care SUA va înregistra 100.000 de decese
Pentru a comemora 100.000 de decese cauzate de coronavirus în Statele Unite, The New York Times a pregătit o primă pagină devastatoare pentru ediția tipărită de duminică, cu listarea numelor a 1.000 de persoane care au murit de COVID-19.
Aproximativ la cinci luni după ce a fost raportat primul caz de coronavirus din SUA, aceasta din urmă va atinge un număr al deceselor de de 100.000 în câteva zile. Prima pagină a publicației New York Times a comemorat 1% din totalul deceselor.
Toate articolele, fotografiile şi graficele obişnuite au fost înlocuite cu o listă de nume şi cu fragmente de necrolog pentru a comemora persoanelor decedate, în contextul în care SUA se apropie de ‘piatra de hotar macabră’ de 100.000 de morţi, a scris cotidianu, potrivit The Business Insider.
Orlando Moncada, un bărbat din Bronxville care a murit la 56 de ani, „a părăsit Peru și a apucat să-și vadă visul american”.
„Nu erau pur și simplu nume dintr-o listă. Erau parte dintre noi”, se citea într-un sub-titlu de pe prima pagină.
Un nume listat în mod incorect
Dar cel puțin unul dintre nume părea să fie listat pe prima pagină în mod incorect. Jordan Driver Haynes, 27 de ani, al cărui nume a fost listat pe locul șase din vârf, a fost descris pe prima pagină drept un „tânăr generos, cu un zâmbet încântător”. Haynes a fost condamnată la moarte, nu la o moarte COVID-19.
CNN a raportat că The Times va efectua o corecție și va elimina numele lui Haynes în edițiile ulterioare.
The New York Times, ”primul cotidian în vremurile moderne ” care a rulat o pagină fără imagini sau grafică
Ziarul – o echipă de editori și trei jurnaliști studenți absolvenți – a compilat detaliile de la necrologii online și avize de deces care au inclus COVID-19 ca fiind cauza morții, potrivit The Times.
Simone Landon, o redactoră asistentă la pupitrul grafic, a declarat că este important să se ia în calcul cifra de 100.000 de persoane. Ea a spus că ea și colegii săi au descoperit că „atât în rândul nostru, cât și, probabil, în publicul general de lectură, este obositor să urmărești datele” și a căutat să creeze o primă pagină care să vizualizeze amploarea pierderii.
Tom Bodkin, directorul de creație al The Times, a menționat că ziarul de duminică este „cu siguranță primul în vremurile moderne” care a rulat o pagină fără imagini sau grafică.
În total, în SUA au fost confirmate circa 1,6 milioane de cazuri de infectare, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Johns Hopkins. SUA au în prezent cel mai mare număr de decese legate de COVID-19, aproximativ 99.000 de decese.
În statul New York, cel mai puternic afectat de pandemie din SUA, sunt peste 360.000 de cazuri de infectare confirmate şi circa 29.000 de decese.
Însă guvernatorul Andrew Cuomo a anunţat sâmbătă că există semne de îmbunătăţire, în contextul în care statul New York a raportat un bilanţ de 84 de decese pentru vineri, cel mai scăzut de la 24 martie.