Supraviețuitoare a atacului din Oregon: „S-au ridicat, iar el a spus «Bun, pentru că sunteți creștini, îl veți vedea pe Dumnezeu în doar o secundă ». Și apoi i-a împușcat”

Publicat: 02/10/2015, 15:35
Actualizat: 02/10/2015, 18:24

Înainte de a intra în operație, Anastasia Boylan i-a spus tatălui ei că bărbatul înarmat a intrat în clasă începând să tragă focuri de armă.

„Așteptam asta de ani de zile”, i-a spus bărbatul profesorului care preda în sala de clasă, înainte să îl împuște. Toți din clasă au căzut la pământ. În timp ce își încărca pistolul, bărbatul a ordonat studenților să se ridice și i-a întrebat dacă sunt creștini, a povestit Boylan familiei ei.

„S-au ridicat, iar el a spus «Bun, pentru că sunteți creștini, îl veți vedea pe Dumnezeu în doar o secundă ». Și apoi i-a împușcat”, a declarat pentru CNN tatăl victimei, citând relatările acesteia.

Potrivit relatărilor mamei ei, Anastasia Boylan, în vârstă de 18 ani, a supraviețuit pentru că s-a prefăcut că a murit după ce a fost lovită de un glonț în zona coloanei vertebrale.

Atacul armat s-a soldat cu zece morți, inclusiv atacatorul, și șapte răniți.

Șeriful din comitatul Douglas, John Hanlin, a refuzat să spună cine este autorul crimelor. „Nu voi divulga numele asasinului. Nu îi voi oferi onoarea pe care probabil a căutat să o obțină”, a spus Hanlin.

Mai mulți ofițeri de poliție implicați în anchetă au identificat atacatorul ca fiind un bărbat pe nume Chris Harper Mercer, în vârstă de 26 de ani.

„Era puțin ciudat, în sensul că era sensibil la unele lucruri”, a spus Rebecca Miles, o fostă colegă a lui Mercer. Bronte Hart, care locuiește în clădirea unde a locuit Mercer, a spus că bărbatul „stătea singur în întuneric în balcon”.

Un alt vecin, Steven Fisher, l-a descris drept „sperios”. „Comportamentul său, modul în care se mișca, mereu atent în jur”, a spus Fisher. „Am simțit o vibrație negativă din partea lui”.

Anchetatorii au urmărit cinci postări de blog, lăsate de cineva cu o adresă de e-mail asociată cu Mercer. Două dintre aceste postări erau despre atacuri armate recente: Vester Flanagan, bărbatul care a ucis doi reporteri locali în statul american Virginia, și ofițerul executat în luna august, în apropiere de Houston.

Făcându-se referire la crimele comise de Flanagan pe data de 31 august, în postare este menționat: „Am văzut că atâția oameni ca el sunt singuri și necunoscuți, și atunci când varsă puțin sânge, întreaga lume știe cine sunt. Un bărbat care nu era cunoscut de nimeni este acum cunoscut de toată lumea. Fața lui este afișată pe fiecare ecran, numele lui se află pe buzele fiecărei persoane de pe planetă, totul, în decursul unei zile. Se pare că pe măsură ce ucizi mai mulți oameni, cu atât ești în lumina reflectoarelor. Și trebuie să spun că toți cei care îl cunoșteau ar fi putut să prevadă că acest lucru se va întâmpla. Oamenii ca el nu au pentru ce să trăiască, și singurul lucru care le-a rămas este să atace o societate care i-a abandonat”.

Atacul cu focuri de armă comis în campusul din statul Oregon a generat reacții din partea oamenilor politici. Democrata Hillary Clinton a solicitat „măsuri relevante de control al armelor”, în timp ce rivalul ei republican, Ben Carson, a spus că un mai bun control privind deținerea de arme nu reprezintă răspunsul.

Președintele american Barack Obama, care a vorbit de 15 ori despre atacurile armate în timpul președinției sale, a spus că aceste incidente devin prea frecvente. „Într-un fel, aceasta a devenit o rutină. Informațiile de acest gen reprezintă o rutină. Răspunsul meu, aici, pe acest podium sfârșește prin a reprezenta o rutină (…). Am devenit insensibili la acest lucru”, a spus el.

„Gândurile noastre și rugăciunile nu sunt suficiente. Nu este suficient. Nu anulează supărarea și durerea și furia pe care o simțim, și nu face nimic să prevină ca acest carnagiu să aibă loc în altă parte în America – săptămâna viitoare, sau câteva luni mat târziu”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei...
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
Dieta cu 3 mese pe zi a Loredanei Groza. Alimentul POPULAR la care a renunțat...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro a publicat notele
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
1 din 2 teste antidrog este FALS pozitiv! Peste 10.000 de oameni au semnat o...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Inteligența artificială ar putea să detecteze osteoporoza în stadii incipiente
×