Actrița Susan Sarandon a transmis mesaje pe Twitter în timpul protestului, organizat la Departamentul de Justiție din Senat.
Femeile au afișat pancarte cu mesajul „Ne pasă„, o referire la un text imprimat pe o jachetă purtată de prima doamnă a SUA, Melania Trump, în timp ce se afla într-o vizită la un centru pentru imigranți, săptămâna trecută.
Powerful, beautiful action with hundreds of women saying we demand the reunification of families separated by immoral ICE policy. This is what Democracy looks like. #WomenDisobey https://t.co/NDHDISPTPD pic.twitter.com/szBOJ43D6y
— Susan Sarandon (@SusanSarandon) 28 iunie 2018
Participantele la manifestație au scandat mesaje precum „Ce vrem? Familii libere!” și „Așa arată democrația”. Femeile au fost arestate, puse sub acuzare și apoi eliberate. Protestul a fost organizat de Marșul Femeilor (Women”s March) și de Centrul pentru democrație populară (Center for Popular Democracy).
Donald Trump a semnat, săptămâna trecută, o ordonanță executivă prin care se va evita separarea copiilor de părinții imigranți.
#WomenDisobey have 10th Street shut down outside the gates to the DOJ, all shouting WE CARE on this march”s first sit-in demanding a stop to family detention. pic.twitter.com/5PAIHWISWH
— Alejandro Alvarez (@aletweetsnews) 28 iunie 2018
Administrația de la Washington este sever criticată pentru că a separat copiii imigranților de părinți la frontiera cu Mexicul. Autoritățile americane au început să îi aresteze preventiv pe imigranții care intră ilegal în Statele Unite, iar copiii acestora sunt transferați în centre speciale.
Secretarul american pentru Securitate Internă, Kirstjen Nielsen, a elaborat o ordonanță executivă pentru evitarea acestor situații. Ordonanța prevede noi proceduri, prin care copiii nu vor mai fi separați de părinții depistați că intră ilegal în Statele Unite.
În vârstă de 71 de ani, actrița americană Susan Sarandon este o susținătoare a campaniilor pentru drepturile omului și a militat în ultimii 30 de ani pentru diverse cauze liberale. Actrița s-a opus în mod public, în 2003, campaniei militare americane din Irak.
Sursa foto: Twitter