Mitingul cel mai important a avut loc la Toulouse (sud-vest), unde peste 80.000 de persoane au defilat în tăcere, aplaudând din când în când și purtând afișe cu mesajul „Je suis Charlie” (Eu sunt Charlie), o referire la revista Charlie Hebdo, a cărei redacție a fost decimată de un atentat comis miercuri.
„Sunt contra rasismului”, „Sunt pentru laicitate”, se putea citi pe afișele manifestanților din acest oraș, marcat în urmă cu trei ani de cele șapte crime comise timp de o săptămână de islamistul radical Mohamed Merah.
La Nantes (vest), au fost cel puțin 30.000 de manifestanți, în spatele unei banderole pe care scria „Să trăim împreună, liberi, egali și solidari”.
La Pau, în sud-vest, cel puțin 30.000 de persoane au participat la un marș al tăcerii, mai mulți liceeni afișând o banderolă pe care scria „Toți suntem Charlie”.
La Orleans, în centrul țării, peste 22.000 de persoane, inclusiv personalități politice locale, au defilat în semn de omagiu față de cele 12 victime ale atentatului de la redacția Charlie Hebdo.
La Nisa, în sud-est, au participat cel puțin 23.000 de manifestanți, potrivit unor surse din poliție. În liniște, fără discursuri, marșul s-a încheiat în fața unui monument unde a fost depusă o coroană de flori, în prezența reprezentanților religioși de toate confesiunile.
La Besancon (est), au fost peste 20.000 de demonstranți, cel puțin 22.000 au fost la Lille (nord) și alte câteva mii în mai multe orașe din toată Franța.
Peste un milion de persoane sunt așteptate la un miting care va avea loc duminică la Paris, menit să reafirme lupta pentru libertate și democrație în fața terorismului.
Numeroși lideri străini și-au anunțat participarea la „marșul solidarității” de la Paris, printre care președintele român Klaus Iohannis, președintele Consiliului European, Donald Tusk, și al Parlamentului European, Martin Schulz, premierul Marii Britanii, David Cameron, și cel spaniol, Mariano Rajoy, premierul Italiei, Matteo Renzi, președintele ucrainean Petro Poroșenko, precum și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cancelarul german Angela Merkel.
De asemenea, și-au anunțat participarea la acest miting secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, și cel ungar, Viktor Orban, președinta Elveției, Simonetta Sommarugale, și prim-miniștrii danez, Helle Thorning-Schmidt, belgian, Charles Michel, olandez, Mark Rutte, grec, Antonis Samaras, portughez, Pedro Passos Coelho, ceh, Bohuslav Sobotka, și leton, Laimdota Straujuma.
Franța a trăit 53 de ore de coșmar, de la atentatul comis miercuri la redacția Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.
În total, 17 persoane au murit în această serie de atacuri comise de trei jihadiști francezi, care au afirmat că s-au coordonat și care au fost uciși de forțele de ordine vineri seara.