Prima pagină » Știri externe » Sute de mii de protestatari au cerut demisia președintelui în funcție al Braziliei. Dilma Rousseff, acuzată de acte grave de corupție

Sute de mii de protestatari au cerut demisia președintelui în funcție al Braziliei. Dilma Rousseff, acuzată de acte grave de corupție

Sute de mii de protestatari au cerut demisia președintelui în funcție al Braziliei. Dilma Rousseff, acuzată de acte grave de corupție
Sute de mii de protestatari au cerut demisia președintelui în funcție al Braziliei, Dilma Rousseff

Potrivit portalului de știri Globo citat de DPA, mai mult de 405.000 persoane au ieșit în stradă duminică pentru a cere demisia președintelui în funcție al Braziliei, Dilma Rousseff.

Mulți dintre votanți o acuză pentru acte de corupție și pentru declinul economic al țării, cel mai mare din ultimii 25 de ani. În Rio de Janeiro, unde au protestat circa 25.000 de oameni, potrivit autorităților braziliene, mulți dintre demonstranți au scandat pentru condamnarea la închisoare a lui Rosseff și a fostului președinte brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva. „Afară cu Dilma și cu Partidul Muncitorilor”, se putea citi pe unele afișe ale protestatarilor.

Dilma Rousseff a solicitat o întrunire de urgență a membrilor Guvernului brazilian în urma protestelor masive de duminică.

Mulți policitieni sunt suspectați că ar fi primit beneficii financiare dintr-un scandal de corupție privitor la contracte de construcție ale gigantului petrolier Petrobras, principalii acuzați fiind membrii Partidului Muncitorilor. Dilma Rousseff a negat orice implicare în acest scandal.

Până în iulie, în ultimele 12 luni, inflația a ajuns la o rată de 9,56 de la una de 11,02 din noiembrie 2003, fiind cea mai mare rată a inflației pe o perioadă de 12 luni în Brazilia, ceea ce înseamnă că țara se confruntă cu o creștere accentuată a prețurilor.

Este cel de-al treilea protest împotriva președintei Rousseff de la începutul anului, după ce aproximativ 1,7 milioane de oameni au protestat în martie și în aprilie. Rousseff a câștigat alegerile parlamentare din octombrie 2010, executându-și mandatul din ianurie 2011, în timp ce Partidul Muncitorilor se află la conducerea țării din 2003.

Citește și