Personalul medical din cadrul unui spital din Bruxelles, Belgia, au protestat prin tăcere atunci când premierul țării, Sophie Wilmes, a venit în vizită.
Medicii, asistentele și restul personalului medical din cadrul spitalului Saint-Pierre din Bruxelles au protestat într-un mod neobișnuit atunci când premierul țării, Sophie Wilmes, a fost în vizită: s-au întors pe rând cu spatele pe măsură de mașina în care era aceasta intra în curtea unității medicale.
Aceștia sunt nemulțumiți de modul defectuos în care Guvernul a administrat criza provocată de coronavirus, relatează BBC.
While the Belgian Prime Minister @Sophie_Wilmes was visiting a hospital in Brussels today, hospital staff turned their backs to her car. Belgium has the highest per capita Covid death toll. The government failed completely. #FailedState ?? #corona #COVIDー19 pic.twitter.com/98x3OJFM4F
— Tom Van Grieken (@tomvangrieken) May 16, 2020
Un purtător de cuvânt al Guvernului belgian a declarat că după protestul din curte, premierul a vorbit timp de 40 de minute cu reprezentanții protestarilor, dar a precizat și faptul că atmosfera a fost mai cordială, așa cum se poate observa în fotografiile postate de contul oficial de Twitter al Sophiei Wilmes.
„Situația sanitară protecția, stresul, valorizarea meseriei, finanțarea asistenței medicale, niciun subiect nu a fost ocolit”, a scris premierul belgian într-o postarea pe Twitter.
Les visites des hôpitaux Chirec-Delta et Saint-Pierre furent un moment de rencontres, dialogue important pour personnel soignant comme pour moi. Situation sanitaire, protections, charge mentale, valorisation du métier, financement des soins de santé, aucun sujet n’a été écarté. pic.twitter.com/8uJAuhn99V
— Sophie Wilmès (@Sophie_Wilmes) May 16, 2020
La mijlocul lunii aprilie, un grup de experți din Belgia a publicat un studiu cu recomandări pentru strategiile de relaxare a restricțiilor în jurnalul științific Nature Medicine. Ei subliniază „trei eforturi complementare și continue”.
Până la momentul transmiterii acesti știri, în Belgi au fost confirmate peste 55.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar aproximativ 9.000 de peroane au decedat, în timp ce aproape 14.700 au fost declarate vindecate.
Însă, oficialii belgieni afirmă că ei numără într-un fel în care nicio altă țară din lume nu o face momentan: numărând decesele din spitale și azile de bătrâni, incluzând însă și decesele despre care se suspectează că au fost cauzate de coronavirus, însă nu confirmate.