Prima pagină » Știri externe » Țara care a aprobat transformarea cadavrelor umane în îngrășământ agricol

Țara care a aprobat transformarea cadavrelor umane în îngrășământ agricol

Țara care a aprobat transformarea cadavrelor umane în îngrășământ agricol

New York a devenit al șaselea stat american care permite așa-numita „compostare umană”, prin care cadavrele sunt transformate în îngrășământ agricol.

Procedura prin care corpul uman este transformat în îngrășământ agricol după moarte este văzută ca o alternativă ecologică la înmormântare sau incinerare.

Cum se realizează „reducerea organică naturală”

Cunoscută și sub numele de „reducere organică naturală”, această practică constă în descompunerea unui cadavru timp de câteva săptămâni după ce este închis într-un container.

În 2019, Washington a fost primul stat american care a legalizat procedura. Ulterior, Colorado, Oregon, Vermont și California i-au urmat exemplul. New York este, prin urmare, al șaselea stat american care permite compostarea umană, după ce procedura a fost aprobată sâmbătă, în ultima zi a anului 2022, de Kathy Hochul, guvernatorul democrat al statului.

Procesul de transformare a cadavrelor umane în îngrășământ agricol are loc în instalații speciale supraterane. Un cadavru este pus într-un recipient închis împreună cu materiale selecționate, cum ar fi așchii de lemn, lucernă și iarbă uscată, și se descompune treptat, sub acțiunea microbilor.

După o perioadă de aproximativ o lună și un proces de încălzire, rudele decedatului primesc pământul rezultat. Acesta poate fi folosit la plantarea de flori, legume sau copaci. O firmă americană, Recompose, susține că este un serviciu ecologic în comparație cu o incinerare sau o înmormântare tradițională.

În numele luptei climatice…

Emisiile de dioxid de carbon rezultate în urma incinerării contribuie în mare măsură la schimbările climatice. De asemenea, înmormântările tradiționale care implică un sicriu consumă lemn, pământ și alte resurse naturale.

În plus, susținătorii compostării umane spun că nu este doar o opțiune mai ecologică, ci și una mai practică în orașele în care terenul pentru cimitire este limitat.

Aprobarea procesului de către statul New York a fost „un pas uriaș pentru îngrijirea ecologică a morților la nivel național”, a declarat un furnizor din Washington, Return Home, citat de BBC.

Însă, pentru unii, există întrebări etice cu privire la ceea ce se întâmplă cu solul care rezultă în urma compostării. Episcopii catolici din statul New York s-au opus legislației, susținând că trupurile umane nu ar trebui tratate ca „deșeuri menajere”.

Compostarea umană este deja legală în Suedia, iar înmormântările naturale, în care un corp este îngropat fără sicriu sau cu un sicriu biodegradabil, sunt permise în Marea Britanie.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și