Țara care interzice sărutul de Revelion. Regulile de distanțare, duse la extrem!

Publicat: 31 12. 2020, 08:20
Țara care interzice sărutul de Revelion. Regulile de distanțare, duse la extrem! / Foto ilustrație: Pixabay.com

Tradiția sărutului de la trecerea dintre ani este interzisă în Marea Britanie!

Britanicii sunt sfătuiți să respecte regulile de distanțare fizică, deoarece noua tulpină face ravagii în toată țara, scrie Digi24.ro.

Autoritățile engleze le interzic petrecăreților să se sărute la trecerea dintre ani, așa cum era tradiția.

Restricțiile din Regatul Unit se propagă rapid și Londra se află într-o stare de alertă fără precedent.

Britanicii sunt îndemnați să respecte regulile de distanțare socială din cauza coronavirusului: „Am fost clari, premierul a spus anterior că este important ca toată lumea să urmeze recomandările şi să facă tot ce poate pentru a reduce transmiterea virusului. Acest lucru rămâne valabil în ajunul Anului Nou, aşa că le cerem oamenilor să respecte instrucţiunile şi să menţină contactul la minimum”.

Ca și în alte țări, și în Marea Britanie sărutul reprezintă modul cum va evolua relația de cuplu în anul următor, dar este legat și de superstiția unui an viitor cu împliniri.

Noua tulpină de coronavirus depistată în Marea Britanie a ajuns și în SUA. De ce îi îngrijorează pe experți

Statele Unite au raportat marţi primul caz de Covid-19 confirmat a fi cauzat de noua variantă de coronavirus depistată în Marea Britanie şi despre care cercetătorii spun că este mult mai contagioasă, relatează Reuters și NBC.

Guvernatorul statului Colorado, Jared Polis, a anunţat că un bărbat în vârstă de 20 de ani, care nu a călătorit recent, este contaminat.

„Sunt multe lucruri pe care nu le ştim despre această nouă variantă, dar cercetătorii din Marea Britanie avertizează lumea că este cu mult mai contagioasă”, a spus Polis.

Medicii americani sunt cu atât mai îngrijorați, cu cât noua variantă de virus descoperită inițial în Marea Britanie este mai contagioasă decât cele cunoscute până acum. Potrivit experților, are un potențial mai mare decât acestea de a provoca forme severe de COVID-19. Între timp, mutaţia a fost detectată în mai multe ţări, ca Portugalia, Franţa sau chiar Iordania şi Coreea de Sud.