Prima pagină » Știri externe » TEORIA CONSPIRAȚIEI. Gestul șocant al unui bărbat care a crezut că 5G are de-a face cu răspândirea coronaviruslui. Va petrece trei ani după gratii

TEORIA CONSPIRAȚIEI. Gestul șocant al unui bărbat care a crezut că 5G are de-a face cu răspândirea coronaviruslui. Va petrece trei ani după gratii

TEORIA CONSPIRAȚIEI. Gestul șocant al unui bărbat care a crezut că 5G are de-a face cu răspândirea coronaviruslui. Va petrece trei ani după gratii

Un bărbat din Marea Britanie, care credea că tehnologia 5G are de-a face cu răspândirea coronavirusului, a fost arestat după ce a dat foc unui stâlp de telefonie mobilă.

Michael Whitty, un britanic în vârstă de 47 de ani, a incendiat stâlpul de telefonie mobile al companiei Vodafone din orașul Kirkby, după ce a citit pe internet teorii ale conspirației în care tehnologia 5G este promovată drept sursa de răspândire a noului coronavirus, a declarat Instanța Supremă de la Liverpool, relatează BBC. 

Tată a trei copii, Michel și-a recunoscut fapta și a primit o pedeapsă de trei ani cu închisoare. Avocatul apărării a menționat în timpul procesului că bărbatul se căiește pentru fapta sa, despre care realizează că a fost greșită.

Bărbatul a incendiat stâlpul, dorind să-l oprească din funcțiune. Potrivit instanței de judecată, bărbatul are antecedente penale: 29 de condamnări, printre care pentru agresiune și deținerea de focuri de armă.

La cât se ridică pagubele

În data de 4 aprilie, la locul incendiului, au existat 3 martori care au luat-o la fugă, dintre care 2 nu au mai putut fi găsiți. Pagubele se ridică la valori cuprinse între 10.000 și 15.000 d elire. Iar stâlpul Vodafone a fost nefuncțional timp de 11 zile.

De la începutul crizei de coronavirus s-au înregistrat 13 atacuri la stâlpi de telefonie, pe fondul teoriei conspirației, în districtul Merseyside( unde se află și orașul Kirkby), au declarant autoritățile.  

Un fake news care leagă tehnologia 5G de noul coronavirus s-a răspândit pe Internet încă de la izbucnirea pandemiei. Ca urmare a răspândirii acestor informații false, reprezentanții autorităților britanice au declarat public că astfel de acuzații sunt nefondate.

„Nu există nicio dovadă științifică credibilă care să facă legătură între 5G (sau altă formă de telecomunicații ori frecvență radio) de pandemia de coronavirus sau să influențeze în vreun fel posibilitatea că oamenii aflați în apropierea antenelor să contracteze boala”, a declarant dr. Justin Varney, directorul diviziei de Sănătate Publică din cadrul Consiliului Local al orașului Birmingham.

Autor

Citește și