Thailanda legalizează MARIJUANA în scop TERAPEUTIC. Reacția fermierilor
Adunarea națională a aprobat, marți, proiectul de legalizare a utilizării canabisului în scop terapeutic. Legea trebuie, însă, să fie validată și de regele Vajiralongkorn pentru a intra în vigoare, informează Le Figaro.
Consiliul național al fermierilor din Thailanda a salutat decizia, care le-ar permite țăranilor, într-un stat care se bazează mult pe agricultură, dominată de cultivarea orezului și a arborilor de cauciuc, să-și diversifice activitățile.
„Estimez beneficii de aproximativ 2,7 miliarde de euro grație cultivării canabisului, vânzării acestuia și uleiului de canabis,” a declarat Prapat Panyachartrak, președinte al Consiliului Național al Fermierilor.
Legea precizează că marijuana va fi cultivată strict pentru utilizare medicală.
Marijuana a fost considerată mult timp o plantă tradițională în Thailanda, până în anii 1970, când a fost inclusă în categoria narcoticelor. Canabisul se găsește ca ingredient în mai multe rețete din medicina tradițională și este administrat, de obicei, bolnavilor în stare terminală.
„Folosesc canabisul de 50 de ani,” declară Buntoon Niyamabhra, fondator al Rețelei utilizatorilor de canabis din Thailanda, care există din 2013.
În octombrie, Canada a devenit a doua țară din lume care a legalizat posesia și consumul de canabis în scop recreativ, după Uruguay, în 2013.
Decizia Canadei de a legaliza marijuana, după deschiderea magazinelor de pe Coasta Atlanticului, oferă țării un start bun în dezvoltarea noii piețe, pe care unii analiști o estimează la 150 de miliarde de dolari.
Marijuana medicală a fost legală în Canada încă din 2001 și a fost nevoie de doar patru ani pentru listarea la bursă a primelor companii producătoare de canabis. În scurt timp, aproximativ 140 de societăți au devenit publice în Canada, cu o valoare de piață combinată mai mare de 60 miliarde de dolari canadieni (48 miliarde de dolari americani).
În Canada, sumele cheltuite pentru marijuana au crescut în mod constant, de la 193,3 milioane de dolari canadieni în 1961 la 5,526 miliarde dolari în 2017.
Foto: Hepta