Tragedie în India. Bebeluși morți în urma unui incendiu devastator izbucnit într-un spital
Zece bebeluși au murit în urma unui incendiu produs într-un spital din Maharashtra, India. Tragedia a avut loc sâmbătă. Copiii aveau între câteva zile şi trei luni.
Incendiul de proporții a izbucnit în primele ore ale zilei. Cauza nu este, pentru moment, cunoscută, o investigaţie fiind în curs de desfăşurare. Până la sosirea pompierilor, membrii personalului au reușit să salveze șapte nou-născuți.
“Incendiul a izbucnit astăzi la ora 2.00 dimineața (20.30 GMT)”, a spus Pramod Khandate, chirurg civil la Spitalul General al Districtului Bhandara din statul de vest.
“Tragedia înnebunitoare în Bhandara, Maharashtra, unde am pierdut vieți tinere și prețioase. Gândurile mele sunt cu toate familiile îndurerate. Sper că răniții își vor reveni cât mai devreme”, a declarat și prim-ministrul Narendra Modi pe Twitter.
Din păcate, eforturile de salvare au fost împiedicate de explozii continue în interiorul secţiei. O asistentă a declarat că a anunțat autorităţile după ce a observat că iese fum din unitatea de îngrijire a bebelușilor.
“Autorităţile spitalului au salvat şapte copii, dar 10 au murit într-un incident nefericit”, a declarat reporterilor chirurgul Pramod Khandate.
Bebeluși morți într-un incendiu și în România, în 2010
O tragedie similară a avut loc și în România, pe 16 august 2010. În jurul orei 18.30, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuți, din cadrul Maternității Giulești, a izbucnit un incendiu în urma căruia șase bebeluși au decedat, iar alți cinci au suferit vătămări corporale grave. De asemenea, s-a produs o pagubă materială de 1.500.602 de lei, prin distrugerea aparaturii medicale și a celorlalte obiecte din salon.
În urma tragediei, procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au trimis în judecată, în decembrie 2010, pe asistenta Florentina Daniela Cârstea și Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Panait Sârbu”, pentru ucidere din culpă și vătămare corporala gravă din culpă.
În judecată au mai fost trimiși managerul unității Bogdan Marinescu, șeful serviciului tehnic Vasile Dima, medicul Adrian Ioan Toma și pe electricianul Gigel Oprea, acuzați de neglijență în serviciu cu consecințe deosebit de grave.