Prima pagină » Știri externe » Transformarea uluitoare al unui membru Navy Seal. „Este dificil să fii un Seal, dar acest lucru pare și mai dificil”

Transformarea uluitoare al unui membru Navy Seal. „Este dificil să fii un Seal, dar acest lucru pare și mai dificil”

Un fost membru al unui comando american de elită își povestește într-o carte în format electronic, intitulată "Princess Warrior" (Prințesa războinică), viața de femeie pe care a început-o în urma unui tratament hormonal și asumarea în mod public a identității feminine, relatează AFP.

Un fost membru al unui comando american de elită își povestește într-o carte în format electronic, intitulată „Princess Warrior” (Prințesa războinică), viața de femeie pe care a început-o în urma unui tratament hormonal și asumarea în mod public a identității feminine, relatează AFP.

Foștii săi camarazi din „Team 6”, din cadrul Navy Seal, o cunoșteau sub numele de Chris, un tip musculos purtând barbă, a cărui fotografie apare pe coperta memoriilor sale, cu subtitlul „Călătoria unui Navy Seal către coming-out transgender”, publicată sâmbătă pe site-ul Amazon.

Chris a părăsit unitatea cu câteva luni înainte ca celebra unitate să efectueze raidul care a condus la eliminarea lui Osama ben Laden, în mai 2011. Între timp și-a schimbat numele, devenind Kristin Beck.

Cartea sa este dedicată celor care se tem să se declare transgender, în contextul în care armata continuă să interzică transsexualilor să servească.

Interdicția vizându-i pe homosexuali a fost anulată în septembrie 2011.

Sursa: Advanced Press

„Renunț de-acum la toate deghizările și spun lumii adevărata mea identitate de femeie”, a scris Kristin într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Linkedin.

„Nu cred că sufletele au sex, însă noul meu drum mi-a făcut sufletul complet și fericit”, scrie ea în carte. „Sper ca aventura mea să prezinte într-o nouă lumină experiența umană și mai ales să vindece dogma socio-religioasă a unui gen sexual pur binar”, adaugă ea.

Fostul membru „Team 6” povestește că a dus o luptă interioară, în decursul celor 20 de ani de carieră militară, cu o criză de identitate, înainte să recunoască treptat că este femeie.

„După multiple mobilizări în străinătate – mai multe decât în cazul multor alți (membri Navy) Seal -, Chris s-a întors în viață pentru a duce această luptă mai profundă, în adâncul sufletului său”, declară Anne Speckhard, care predă psihiatrie la Universitatea Georgetown și este co-scriitor al cărții.

Spre marea ei surpriză, Kristin a primit cuvinte de încurajare de la majoritatea foștilor camarazi de arme.

„Fratele meu, sunt cu tine…. Este dificil să fii un (membru Navy) Seal, dar acest lucru pare și mai dificil. Pace”, i-a scris unul dintre ei.

Citește și