Trump denunță agenda „RADICALĂ” a Kamalei Harris /„O perioadă periculoasă”, cu risc de criză economică majoră și ”război mondial”

Publicat: 08/08/2024, 22:32
Actualizat: 08/08/2024, 22:33

Donald Trump, candidatul republican în scrutinul prezidențial din Statele Unite, a criticat, joi seară, agenda ”radicală” a adversarei sale democrate, Kamala Harris, și a avertizat asupra riscurilor izbucnirii unei crize economice majore sau a unui război mondial.

”Cred că în acest moment țara noastră este în cea mai periculoasă poziție în care a fost vreodată, din punct de vedere economic, din punctul de vedere al siguranței, sunt grupuri infracționale pe străzi, dar și în afara țării noastre, în forma altor state, care, sincer vorbind, sunt state foarte puternice, iar eu nu știu ce facem noi, liderii noștri nu au nicio idee despre cum să gestioneze situațiile”, a afirmat Trump, într-un discurs rostit de la reședința sa din Mar-a-Lago, statul Florida.

Donald Trump a avertizat că există riscul unei crize financiare internaționale și a apreciat că actualele tensiuni cu Rusia și China riscă să conducă la război mondial.

”Vin lucruri foarte rele, putem ajunge la o criză financiară de genul celei din 1929, ceea ce ar fi devastator și ar fi necesari mulți ani, decenii, pentru a ne reveni, suntem foarte aproape de acest lucru, suntem foarte aproape de un război mondial. În opinia mea, suntem foarte aproape de un război mondial. Oamenii nu știu cum să gestioneze situația, nu sunt respectați. Este cea mai periculoasă perioadă pentru țara noastră”, a subliniat Trump.

Fostul președinte american a criticat și procesul prin care Kamala Harris a fost desemnată candidat al Partidului Democrat în scrutinul prezidențial, după presiunile care au condus la retragerea din cursă a președintelui Joe Biden.

”Avem o persoană care nu a primit niciun vot pentru a fi președinte, dar care candidează. Iar eu nu am nimic împotrivă. L-am primit pe Joe Biden, iar acum pe altcineva. Sincer, mai degrabă aș candida împotriva altcuiva, dar asta a fost decizia lor. Rezultatele Kamalei Harris sunt oribile, este o persoană radicală de stânga la un nivel fără precedent”, a subliniat Trump.

De altfel, fostul președinte l-a criticat și pe Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, ales de Kamala Harris candidat pentru funcția de vicepreședinte.

”A ales un bărbat radical de stânga care a făcut lucruri, care are poziții despre care nici măcar nu ai putea crede că este posibil să existe. Vrea lucruri de care nu a mai auzit nimeni”, a acuzat Trump, afirmând că Tim Walz vrea avansarea drepturilor persoanelor transsexuale, nu vrea suplimentarea siguranței publice și nici protejarea frontierelor.

”Nu vrea nicio formă de securitate pentru țara noastră”, a subliniat Trump.

Miercuri, Donald Trump s-a declarat ”entuziasmat” că adversara sa democrată, Kamala Harris, l-a ales pe Tim Walz pentru postul de vicepreședinte, calificându-l pe guvernatorul statul Minnesota drept un politician ”foarte liberal” și avertizând că victoria democraților ar însemna instaurarea ”comunismului” în SUA.

Foto: Profimedia

Citește și:

Statele Unite continuă eforturile pentru EVITAREA unui război între Israel și Iran /Teheranul „nu ar trebui să escaladeze acest conflict”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Amenințările apocaliptice ale lui Putin dacă Trump ajunge din nou la Casa Albă. Ce poate...
BREAKING | Daniel, un polițist din Vâlcea proaspăt căsătorit, s-a sinucis! Ce a scris în...
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere...
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la...
Care este obiectivul ofensivei fulgerătoare a Ucrainei în Rusia. Armata Kievului a avansat cel puțin...
Toate predicțiile lui Nostradamus pentru 2024. Prima dintre ele tocmai s-a adeverit!
Trucul simplu și ieftin cu care poți desfunda chiuveta. Se prepară acasă și nu este...
EXCLUSIV. Primele decizii cu pensiile recalculate. Măriri de 2.000 de lei la unii români
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care...
Călin Donca a crezut că e vorba de o farsă când a fost arestat! În...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
ARO 246 în stare perfectă, de vânzare în România. Cât costă SUV-ul românesc, într-o culoare...
Ministrul sud-coreean al Apărării avertizează că realizarea de arme nucleare sud-coreene riscă deteriorarea relaţiei cu...
Ce se întâmplă IMEDIAT în corp dacă mănânci MIERE cu IAURT
Permisul de conducere trebuie înlocuit! Decizie pentru cei născuți după 1971
Persoanele care lucrează după ieșirea la pensie. Marea surpriză din lege
Mesajul emoționant pe care Vlad Gherman i l-a transmis soției sale, Oana, de ziua ei...
''Stătea pe scaun și deodată...' - Mihai a făcut infarct în avion și a murit:...
Ce face Carmen de la Sălciua atunci când se întoarce dimineața de la evenimente: „Am...
Manevră scandaloasă în Thassos. Cum a fost înjosit un român pentru un turist american: "Suntem...
BANCUL ZILEI. Un pacient se trezește după operație cu dureri puternice în zona renală: Ți-am...
Scandal în Australia: Câte milioane de dolari ar fi urmat să primească șeful unei mari...