TRUMP sugerează că va ordona anchetarea adversarilor politici /„Este foarte posibil să li se întâmple și lor”

TRUMP sugerează că va ordona anchetarea adversarilor politici /„Este foarte posibil să li se întâmple și lor”
Publicat: 05/06/2024, 22:26

Fostul președinte american Donald Trump, candidat în scrutinul prezidențial din noiembrie, a sugerat că adversarii săi politici ar putea fi vizați de investigații dacă el obține un nou mandat de președinte al Statelor Unite.

Donald Trump, unul dintre liderii Partidului Republican, a semnalat constant că el este vizat de investigații politice coordonate de Administrația președintelui Joe Biden, un politician din cadrul Partidului Democrat. Recent, Trump a fost condamnat de un tribunal din New York pentru fraude cu fonduri electorale.

Într-un interviu acordat grupului media Newsmax, Trump a sugerat că ar putea acționa împotriva adversarilor politici, pe care i-a acuzat că au generat o situație ”teribilă” în Statele Unite.

”Am fost conduși pe un drum teribil și este foarte posibil să li se întâmple și lor. Acest lucru înseamnă că viitorul președinte va proceda la fel cu ei? Exact aceasta este întrebarea”, a afirmat Trump.

Conform unor surse citate de site-ul Axios.com, aliații lui Donald Trump intenționează să îl ancheteze în primul rând pe procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg.

La începutul campaniei electorale, Trump a avertizat că, dacă va obține un nou mandat, îl va investiga pe președintele actual, Joe Biden.

”Voi numi un procuror special adevărat, care să îl ancheteze pe cel mai corupt președinte din istoria SUA, Joe Biden, și familia penală Biden”, a afirmat Trump, conform postului de televiziune NBC News.

În urmă cu câteva zile, Donald Trump a semnalat că este pregătit să meargă la închisoare dacă va primi o astfel de sentință în procesul privind fraude cu fonduri electorale, dar a avertizat că există riscul izbucnirii unor proteste violente ale simpatizanților săi.

Întrebat, într-un interviu acordat postului Fox News ce se va întâmpla dacă va fi condamnat la închisoare, Trump a afirmat că nu ar fi nicio problemă pentru el.

”Pentru mine, ar fi în regulă. Unul dintre avocații mei a afirmat la o televiziune că nu vreți să faceți acest lucru unui președinte. Eu am spus că nu trebuie să cerșim după nimic. Dar nu sunt sigur că publicul ar suporta acest lucru. Nu sunt sigur că publicul ar accepta”, a declarat Trump.

Donald Trump a fost găsit vinovat de o instanță din New York pentru fraude cu fonduri electorale, inclusiv prin efectuarea de plăţi ilegale către o actriță de filme pentru adulţi în campania electorală din 2016. Trump pledase nevinovat la cele 34 de capete de acuzare din acest proces, acuzând că echipa sa nu a comis nicio infracțiune. Însă juriul unui tribunal din Manhattan a stabilit că este vinovat de toate acuzațiile, iar sentința va fi anunțată pe 11 iulie, cu patru zile înaintea Convenției Partidului Republican care trebuie să valideze candidatura sa în scrutinul prezidențial.

”Adevăratul verdict va fi dat de cetățeni pe 5 noiembrie. Vom continua lupta până la sfârșit și vom câștiga”, a afirmat Trump.

Fostul președinte riscă să fie condamnat la muncă în folosul comunității, amendă și o perioadă de probațiune, dar există și posibilitatea unei pedepse de până la patru ani de închisoare, fie în penitenciar, fie în arest la domiciliu.

Donald Trump a contestat permanent rezultatele scrutinului prezidențial din 2020, câștigat de Joe Biden. Trump este inculpat în comitatul Fulton din statul Georgia pentru presupuse tentative de inversare în favoarea sa a rezultatului electoral din 2020. Trump a fost inculpat și în Washington D.C., în investigația federală privind presupuse acțiuni de blocare a validării rezultatelor scrutinului prezidențial. La nivel federal, Trump este vizat de patru capete de acuzare privind conspirație pentru comiterea de fraude contra instituțiilor guvernamentale, obstrucționarea unei proceduri formale, tentativă de obstrucționare a unei proceduri formale și conspirație împotriva respectării unor drepturi. Trump a pledat nevinovat, iar echipa sa a denunțat un proces politic.

Separat, Trump este vizat de acuzații în procesul privind gestionarea documentelor clasificate în reședința sa din Mar-a-Lago, Florida, dar a pledat nevinovat.

Citește și:

Washingtonul confirmă producerea unui ATAC la Ambasada SUA din Liban /Autorul avea ”însemne specifice rețelei teroriste ISIS”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum se calculează media finală la Bac în 2024. Ce se întâmplă cu candidații care...
A reapărut în România după ce a fost dată dispărută mai bine de 50 de...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut...
IREAL: cum arată Dana Roba la un an de când a fost desfigurată cu ciocanul....
Val de scumpiri de la 1 iulie. Cu cât va creşte factura la gaze la...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Mai mulți români au fost implicați în incendiile de vegetație din Turcia. Panică și haos...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Peskov a dezvăluit ce făcea Putin în timpul dezbaterii Biden-Trump
EFECTUL MIRACULOS pe care îl are CAFEAUA pentru oamenii SEDENTARI!
Verdictul FINAL pentru Elena Udrea. Înalta Curte a luat decizia
Așa îți protejezi datele din telefon. Durează câteva secunde
Doliu în cinematografia românească! Celebra actriță s-a stins din viață pe neașteptate. Despre cine e...
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula...
Anda Adam a îmbrăcat rochia de mireasă! Suma uriașă pe care artista a dat-o pentru...
A murit Ileana Stana Ionescu: "Cu adâncă durere anunţăm stingerea din viaţă celei care a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
„Particulele-fantomă” ar putea fi secretul din spatele celor mai grele elemente din Univers
×