Trump vrea oprirea războiului din Ucraina prin NEGOCIERI /Biden avertizează că Rusia ar putea ataca state NATO

Publicat: 28/06/2024, 06:02
Actualizat: 28/06/2024, 06:57

Donald Trump, candidat în scrutinul prezidențial din SUA, a afirmat, în cursul dezbaterii electorale, că va opri războiul dintre Rusia și Ucraina prin negocieri, imediat ce va fi reales în funcție, dar președintele Joe Biden a avertizat asupra ambițiilor imperialiste ale omologului său rus, Vladimir Putin.

Întrebați dacă sunt acceptabili termenii președintelui rus, Vladimir Putin, care ar vrea oprirea războiului din Ucraina pe actualele lunii ale frontului, Trump a răspuns că acest război nu ar fi avut loc dacă el era președinte.

”În privința Rusiei și Ucrainei, dacă am avea un președinte autentic, care ar fi respectat de Putin, acesta nu ar fi invadat deloc Ucraina. Au murit foarte mulți oameni, mult mai mulți decât se știe. Sunt evocate anumite cifre, le puteți dubla sau tripla. Biden nu a făcut nimic pentru a-l opri. Ba chiar cred că a încurajat Rusia să invadeze. Retragerea din Afganistan a fost atât de rușinoasă, cel mai penibil moment din istoria țării noastre. Iar când Putin a urmărit acest lucru și a văzut incompetența, Biden ar fi trebuit să demită generalii, așa cum am procedat eu cu unul menționat de el. Nu a fost demis niciun general pentru cel mai penibil moment din istoria țării noastre, cazul Afganistan, unde am lăsat în urmă echipamente de miliarde de dolari, am pierdut militari”, a declarat Trump.

”Iar când Putin a văzut acest lucru, cred că a gândit, voi invada și eu, îmi voi lua înapoi zonele, este visul său, eu am vorbit cu el. Diferența este că nu ar fi invadat niciodată Ucraina, la fel cum nici Israelul nu ar fi fost invadat în milioane de ani de Hamas, pentru că, dacă eu eram președinte, Iranul ar fi fost falimentat, nu ar mai fi avut bani pentru Hamas sau pentru terorism. În timpul Administrației mele nu a fost terorism. Iar în mandatul lui Biden, toată lumea a fost aruncată în aer”, a subliniat Trump.

Însă Biden a respins argumentația, acuzând că Iranul că a atacat militari americani în mandatul lui Trump, iar acesta nu a făcut nimic.

”În al doilea rînd, noi am evacuat peste 100.000 de militari din Afganistan. În al treilea rînd, situația a fost că, dacă urmărim ce a făcut Trump în Ucraina, i-a spus lui Putin că poate face orice vrea, l-a încurajat, iar el a invadat. A spus că va ocupa Kievul în cinci zile, pentru că este parte a fostei Uniuni Sovietice, pe care vrea să o restabilească. Iar noi nu i-am permis acest lucru, Rusia a pierdut mii și mii de militari, 500.000 de militari”, a declarat Biden.

Intervenind din nou, Trump a declarat că nu acceptă termenii lui Vladimir Putin, dar a subliniat că el va opri războiul.

”Termenii lui Putin nu sunt acceptabili. Dar acest război nu ar fi trebuit să înceapă. Dacă am fi avut un lider. Dar pănă acum, Biden a oferit deja peste 200 de miliarde de dolari pentru acest război din Ucraina. Oricând vine Volodimir Zelenski la noi, primește 60 de miliarde de dolari. Iar eu nu spun nimic. Dar spun că fondurile pe care le cheltuim în acest război nu ar trebui să le cheltuim, nu ar fi trebuit să se întâmple. Iar eu voi soluționa acest război, între Putin și Zelenski, în calitatea de președinte-ales, înainte de a fi învestit în funcție pe 20 ianuarie, războiul va fi soluționat. Mor oameni fără a fi nevoie, în mod stupid, eu voi rezolva acest lucru rapid, înainte de învestirea în funcție”, a insistat Trump.

La rândul său, Joe Biden a avertizat că Vladimir Putin are ambiții imperialiste și ar putea ataca state membre NATO.

”Ideea este că Putin este criminal de război. A omorât mii și mii de oameni. Și a spus clar că vrea să restabilească o parte a imperiului sovietic. Nu vrea doar o parte, ci întreaga Ucraină. Și credeți că se va opri acolo? Ce credeți că se va întâmpla cu Polonia, cu Belarus, cu țările NATO?! Iar dacă a declanșat războiul, realizează ce vrea și scapă, iar banii pe care îi oferim Ucrainei sunt pentru armament produs aici, în SUA”, a subliniat Biden.

Foto: Profimedia

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum se calculează media finală la Bac în 2024. Ce se întâmplă cu candidații care...
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Dezvăluiri de impact în cazul celor trei tineri români care au murit în Italia. Ce...
IREAL: cum arată Dana Roba la un an de când a fost desfigurată cu ciocanul....
Români prinşi în infernul de foc din Turcia. Un incendiu puternic pârjoleşte staţiunea Kuşadasi: "Ne-au evacuat,...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Cum pot beneficia românii de umbrelă și șezlong gratuit pe plajele din Thasos. Oferta de...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Peskov a dezvăluit ce făcea Putin în timpul dezbaterii Biden-Trump
S-a aflat ce s-a întâmplat cu LOCUITORII de pe INSULA PAȘTELUI! Experții au RECUNOSCUT!
Legea te obligă dacă locuiești cu casa la curte. Trebuie să plătești banii împreună cu...
Bacalaureat 2024. Informații de ultimă oră pentru candidați
Cum a arătat localul unde s-a ținut nunta Andei Adam și a lui Joseph Adam....
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula...
Anda Adam a îmbrăcat rochia de mireasă! Suma uriașă pe care artista a dat-o pentru...
Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
Ingredientul din orice bucătărie care scade glucoza și colesterolul
×