Soldații ucraineni au scris omagii aduse regretatei regine Elisabeta a II-a a Marii Britanii pe partea laterală a unor bombe destinate unor obiective militare rusești.
Fotografiile cu munițiile aliniate în rânduri – accesibile pentru a fi lansate în administrația invadatorilor lui Vladimir Putin – prezentau litere atât în engleză, cât și în ucraineană.
‘R.I.P Queen Elizabeth II’ răspundea autograful de jos pe fațada uneia dintre carcasele de carapace kaki înflorite. Pe o alta scria: „Keep calm and backpack on” – o aluzie la un celebru afiș motivațional produs în 1939 în pregătirea celui de-al Doilea Război Mondial.
O altă fotografie a arătat mai multe bombe, dar de data aceasta mesajele erau scrise în ucraineană. Pe unul dintre mesaje scria: „Glorie Reginei”, în timp ce pe altul scria pur și simplu „Elizabeth”.
„R.I.P Queen Elizabeth II” scria pe partea laterală a unuia dintre bombe. Pe un altul scria: „Keep calm and carry on” – o referire la un celebru poster motivațional produs în 1939 în pregătirea celui de-al Doilea Război Mondial.
🇺🇦/🇬🇧 Українські артилеристи із вдячністю вшановують славетну лідерку великого народу / Ukrainian artillery men’s sincere gratitude and respect to the remarkable leader of a great nation pic.twitter.com/BGoUGCf1eF
— Відбій пожизненной тривоги (@denintern) September 9, 2022
„Recunoștința și respectul sincer al artileriștilor ucraineni față de remarcabilul lider al unei mari națiuni’, a scris el, în timp ce posta fotografiile cu bombele.
De când a fost anunțată moartea sa, omagiile aduse vieții Reginei au curs din toate colțurile lumii, în special din partea liderilor mondiali – inclusiv a președintelui Ucrainei și a liderilor din timpul războiului, Volodimir Zelenski.
Acesta a declarat că a aflat vestea trecerii în neființă a Majestății Sale „cu profundă tristețe”.
„În numele poporului, transmitem sincere condoleanțe familiei regale, întregii Marii Britanii pentru această pierdere ireparabilă. Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de voi”.
Palatul Buckingham a anunțat joi decesul ei printr-o scurtă declarație, declanșând 10 zile de doliu național și o avalanșă de omagii din întreaga lume pentru lunga sa viață și pentru domnia sa record.
Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron la doar 25 de ani, în 1952, în urma celui de-al Doilea Război Mondial. Domnia sa de 70 de ani a traversat două secole de tensiuni sociale, politice și tehnologice.