Tucker Carlson, un cunoscut comentator conservator american și fost prezentator al Fox News, a anunțat, marți, într-o postare pe X, că s-a întors în Rusia, de data aceasta pentru a-l intervieva ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
Interviul nu a fost încă publicat, dar vine după ce, în februarie, Carlson l-a intervievat pe președintele Vladimir Putin. La acea vreme, interviul a fost extrem de criticat, fiind descris de mulți ca fiind „un meci de softball”, după ce Carlson a fost extrem de prietenos cu liderul de la Kremlin, notează politico.eu.
„Ne-am întors la Moscova pentru a-l intervieva pe ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, cel mai longeviv ministru de Externe din lume”, a scris Carlson în postarea sa, adăugând că va lansa interviul „foarte curând”.
Carlson a spus că a vorbit cu Lavrov pentru a face lumină asupra „perspectivei ruse” asupra războiului din Ucraina. Carlson a criticat modul în care Administrația Biden a gestionat conflictul, susținând că președintele american „a condus SUA din ce în ce mai aproape de un conflict nuclear cu Rusia”, un punct de vedere des exprimat de Kremlin.
„Ne aflăm, fără ca majoritatea americanilor să știe, într-un război cu Rusia”, a spus Carlson. El l-a criticat pe președintele Biden în legătură cu decizia sa recentă de a permite Ucrainei să folosească arme fabricate în SUA pentru a lovi ținte de pe teritoriul Rusiei, argumentând că aceasta a pus SUA „mai aproape de războiul nuclear decât în orice moment al istoriei”.
Carlson a vorbit, de asemenea, despre unele dintre subiectele atinse în interviul cu Lavrov, printre care alegerea lui Donald Trump pentru un al doilea mandat de președinte al Statelor Unite ale Americii, ce ar însemna revenirea acestuia pentru conflictul din Ucraina, însă nu a dat detalii cu privire la declarațiile lui Serghei Lavrov. Întrebările legate de Trump vin în contextul în care, în campanie, președintele ales al SUA a declarat că va pune capăt războiului „în 24 de ore”.
Carlson a mai explicat că Administrația Biden nu le permite cetățenilor americani să înțeleagă că SUA se află într-un conflict nedeclarat cu Rusia, iar acest lucru înseamnă în acest moment că întreaga lume este mai aproape ca oricând de un „holocaust nuclear”.
Redăm mai jos, în integralitate, mesajul transmis de Tucker Carlson:
„În săptămâna de după ce am părăsit Rusia, Moscova, unde ne aflăm acum, în februarie, după un interviu cu Vladimir Putin, am urmărit din Statele Unite cum Administrația Biden a condus SUA din ce în ce mai aproape de un conflict nuclear cu Rusia, țara care deține cel mai mare arsenal nuclear din lume. De atunci, a accelerat și a atins apogeul, până acum, în săptămânile de după alegerea lui Trump. Acum este președintele ales.
În acel timp, cu doar câteva săptămâni în urmă, Administrația Biden, personalul militar american, a lansat rachete în Rusia continentală și a ucis soldați ruși. Ceea ce nu e cunoscut de majoritatea americanilor este că suntem într-un război cu Rusia, un război nedeclarat, pentru care nu au votat și pe care majoritatea americanilor nu îl doresc, dar este în desfășurare. Și din cauza acestui război, din cauza faptului că Armata americană a ucis ruși în Rusia, chiar acum suntem mai aproape de război nuclear decât oricând în istorie, mult mai aproape decât am fost în timpul crizei rachetelor din Cuba. Asta ar însemna eliminarea Rusiei, a Statelor Unite și a majorității restului lumii. Am simțit că trebuie să existe cineva în culise la Washington care lucrează pentru a se asigura că acest conflict nu devine un holocaust nuclear. Dar am aflat că nu, de fapt, nu există nimeni.
Tony Blinken, actualul secretar de Stat, a întrerupt orice contact între Guvernul SUA și cel rus. Nu există discuții de culise. Nu există conversație. Nu există de mai bine de doi ani. E șocant. Între timp, majoritatea americanilor nu au acces la nicio altă perspectivă decât cea care le-a fost prezentată de NBC News și The New York Times. Ei nu știu cât de aproape suntem. Ei nu cunosc perspectiva rusă. Încercăm de peste un an să transmitem această perspectivă consumatorilor americani de știri. De asemenea, am încercat de peste un an să obținem un interviu cu Zelenski, președintele Ucrainei. Am încercat asta dintr-o grămadă de unghiuri diferite. Am vorbit cu o mulțime de oameni din jurul lui, am luat cina cu ei. Am purtat discuții în mod continuu, iar aceste eforturi au fost zădărnicite de Guvernul SUA.
Ambasada americană de la Kiev, pentru care plătim impozite, i-a spus Guvernului Zelenski «nu este posibil să faceți interviul. Puteți vorbi cu CNN». Dar nu pot vorbi cu noi. Deci nu am putut vorbi cu el. Așa că ne-am întors ieri la Moscova pentru a-l intervieva pe ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, cel mai longeviv ministru de Externe din lume. El face parte din acest Guvern de 25 de ani. E în corpul diplomatic de peste 40. Și să îl întrebăm unde suntem mai exact. Ne îndreptăm către un conflict fără precedent între Rusia și Statele Unite? Există vreo modalitate de a extrage Rusia din Est, din sfera Chinei, înapoi spre Vest? Este acea alianță permanentă? Și alegerea lui Donald Trump înseamnă sfârșitul acestui război, care remodelează lumea, economia SUA, economia globală pune în risc viața fiecărei persoane de pe această planetă? Este posibil? Tocmai am terminat acel interviu. Este absolut fascinant. Vine foarte curând. Sperăm că îl veți urmări”.
Sursa foto: Profimedia