Compania online Twitter a anunţat, miercuri, că intenţionează să menţină permanent blocarea contului pe platforma de microblogging al fostului preşedinte Donald Trump, indiferent dacă va candida în scrutinul prezidenţial din 2024.
Într-un interviu acordat CNBC, directorul financiar al companiei Twitter, Ned Segal, a fost întrebat dacă va fi reactiva contul lui Donald Trump în cazul în care va candida din nou şi ar fi ales preşedinte.
„Conform modului în care funcţionează politicile noastre, atunci când eşti eliminat de pe platformă, eşti eliminat indiferent dacă eşti comentator, director financiar, fost sau actual oficial”, a răspuns Ned Segal, conform publicaţiei The Hill.
„Politicile noastre sunt menite să asigure că oamenii nu instigă la violenţă, iar dacă cineva face acest lucru, va trebui să îl eliminăm din platformă; politicile noastre nu permit revenirea acestor persoane”, a explicat Ned Segal.
Întrebat explicit dacă răspunsul este negativ, Ned Segal a precizat: „A fost eliminat când era preşedinte şi nu ar fi nicio diferenţă pentru cineva care a fost oficial public”.
Contul de Twitter al lui Donald Trump a fost închis după violenţele produse la Capitoliu pe 6 ianuarie. Donald Trump este acuzat de „instigare la insurecţie”, iar procesul are loc în Senat. Este improbabil ca fostul preşeidnte al SUA să fie condamnat.
Decizia Twitter de blocare a contului lui Donald Trump a generat critici privind libertatea de exprimare.
Fostul preşedinte american Donald Trump este vizat de o investigaţie în statul american Georgia, din cauza încercărilor de schimbare a rezultatului scrutinului prezidenţial, informează cotidianul The New York Times şi site-ul Axios.com.
Procuratura din districtul Fulton, statul american Georgia, a transmis miercuri solicitări mai multor oficiali, inclusiv secretarului de stat Brad Raffensperger şi guvernatorului Brian Kemp, pentru păstrarea documentelor relevante în anchetă.
„Investigaţia include, dar nu se limitează la potenţiale încălcări ale reglementărilor din Georgia care interzic solicitări de comitere a fraudelor electorale, declaraţiile false adresate instituţiilor statale şi locale, conspiraţiile, operaţiunile ilegale, încălcarea jurământului de învestitură şi orice implicare în violenţe ori ameninţări asociate administraţiei electorale”, arată un document emis de Procuratura districtului Fulton.
Donald Trump este suspectat că l-a sunat pe 2 ianuarie pe secretarul de stat din Georgia, Brad Raffensperger, pentru a-i cere să găsească voturi pentru a schimba rezultatul scrutinului prezidenţial din noiembrie 2020, câştigat de Joseph Biden.
Donald Trump nu a recunoscut rezultatul scrutinului prezidenţial, denunţând presupuse fraude electorale.