Prima pagină » Știri externe » UE a pus gând rău avioanelor Boeing 737 Max. Ce măsură RADICALĂ a luat

UE a pus gând rău avioanelor Boeing 737 Max. Ce măsură RADICALĂ a luat

UE a pus gând rău avioanelor Boeing 737 Max. Ce măsură RADICALĂ a luat
Compania Boeing și Administrația Federală pentru Aviație din SUA au dat asigurări că acest model de avion este sigur

„În urma tragicului accident al unui avion Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines (cursa ET302), Agenția UE pentru Siguranța Aviației ia toate măsurile pentru a garanta siguranța pasagerilor. Ca măsură de precauție, EASA a publicat astăzi o directivă pentru siguranța aeronautică, în vigoare de la ora 19.00 UTC (21.00, ora României), prin care se suspendă toate operațiunile de zbor cu toate aparatele de tip Boeing Model 737-8 MAX și 737-9 MAX în Europa. În plus, EASA a publicat o directivă de siguranță, în vigoare de la ora 19.00 UTC (21.00, ora României), prin care se suspendă toate zborurile comerciale efectuate de companii care au sedii în țări terțe cu avioane de aceste tipuri, spre UE sau dinspre UE”, a transmis instituția marți seară într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Olanda au decis interzicerea tranzitului avioanelor de tip Boeing 737 Max 8 prin spațiul lor aerian. Turcia a luat o decizie similară.

În plus, Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA) analizează posibilitatea impunerii unor restricții de zbor pentru acest tip de avion, afirmă surse citate de agenția de presă Bloomberg.

Compania Boeing și Administrația Federală pentru Aviație din SUA au dat asigurări că acest model de avion este sigur.

Un avion de tip Boeing 737 Max 8 s-a prăbușit duminică în Etiopia, iar toate cele 157 de persoane aflate la bord au murit. Este al doilea avion de acest tip care se prăbușește în ultimele cinci luni.

Marea Britanie, China, Franța, Germania, Etiopia, Singapore, Australia, Indonezia și Malaysia au suspendat zborurile avioanelor Boeing 737 Max 8.

Potrivit experților, piloții probabil au avut dificultăți în dezactivarea unui sistem automat care împiedică intrarea în picaj a avionului. Compania Boeing analizează posibilitatea actualizării dispozitivului software care coordonează acest sistem.

Foto: Hepta

Citește și