Prima pagină » Știri externe » UE dă 1,2 milioane euro pentru „aprofundarea dezinformării cu privire la război”. C.E. vrea strategii de sprijinirea narațiunilor pozitive

UE dă 1,2 milioane euro pentru „aprofundarea dezinformării cu privire la război”. C.E. vrea strategii de sprijinirea narațiunilor pozitive

UE dă 1,2 milioane euro pentru „aprofundarea dezinformării cu privire la război”. C.E. vrea strategii de sprijinirea narațiunilor pozitive

Comisia Europeană a lnasat un apel pentru propuneri de proiecte care poate descifra modul în care narațiunile de dezinformare cu privire la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a alegerilor și a comunității LGBTQ+ apar online și offline și pentru a ajuta la abordarea lor și a efectului lor.

1,2 milioane de euro vor fi puse la bătaie pentru organizații non-guvernamentale, mediul academic și autoritățile publice, care ar trebui să propună strategii, acțiuni politice viitoare și practici noi pentru a sprijini narațiunile pozitive și a le contracara pe cele false dăunătoare.

Trei teme supuse dezinformării sunt inglobate în acest proiect: războiul Rusiei împotriva Ucrainei, scrutinele electorale și comunitățile LGBTQ+. Proiectele propuse ar trebui vină cu propuneri de a descifra modul în care narațiunile de dezinformare apar online și offline și să ajute la abordarea lor și a efectului lor.

Termenul limită de depunere a cererilor este 22 septembrie 2023, iar proiectul de succes este de așteptat să înceapă în septembrie 2024.

1,2 milioane EUR pentru un nou proiect de aprofundare a înțelegerii dezinformarii cu privire la război, alegeri și gen
Astăzi, Comisia a lansat un apel pentru propuneri de proiecte care poate descifra modul în care narațiunile de dezinformare cu privire la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a alegerilor și a comunității LGBTQ+ apar online și offline și pentru a ajuta la abordarea lor și a efectului lor.

Aceste proiecte fac parte din eforturile mai ample de combatere a dezinformarii, inclusiv Codul de practici privind dezinformarea și EU vs Disinfo, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Proiectul se desfășoară sub comanda Observatorului European al Narațiunilor, iar până la sfârșitul lunii august, va trebui ca platformele online să efectueze prima evaluare periodică a riscurilor, care acoperă, printre alte aspecte, modul în care serviciile lor sunt utilizate abuziv pentru dezinformare.

„Narațiunile sunt structurile prin care ordonăm și înțelegem realitatea. Ele sunt esențiale pentru răspândirea ideilor, ceea ce le face un element cheie al sferei publice. Ele dezvăluie emoțiile și sensul din spatele a ceea ce se spune și pot oferi soluții care nu încalcă libertatea de exprimare, promovând democrația în așa-numita societate post-adevăr”, se arată în pagina de descriere a Observatorului European al Narațiunilor

foto: Mediafax

Autor

Citește și