„Pacientul bolnav de febră Ebola a murit în cursul nopții la clinica St. Georg din Leipzig”, a anunțat instituția medicală într-un comunicat.
„În pofida îngrijirilor medicale intensive și eforturilor personalului medical, colaboratorul ONU în vârstă de 56 de ani a murit din cauza bolii infecțioase”. Informații suplimentare vor fi furnizate în cursul zilei.
Acest bărbat era unul dintre cei trei pacienți contaminați cu Ebola pe care Germania i-a găzduit până în prezent. La 4 octombrie, primul bolnav, un expert senegalez al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a putut părăsi spitalul din Hamburg după ce s-a vindecat.
Un alt bolnav, un medic ugandez care lucra pentru o organizație umanitară italiană, este îngrijit de la 3 octombrie la un spital din Frankfurt.
Consiliul de Securitate al ONU se reunește marți la New York pentru a discuta despre propagarea virusului Ebola.
Barack Obama și Ban Ki-moon fac apel la dublarea eforturilor pentru a face față epidemiei de Ebola
Președintele Statelor Unite, Barack Obama, și secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, au îndemnat luni comunitatea internațională să își dubleze eforturile pentru a face față epidemiei de Ebola, care face ravagii în trei țări din Africa de Vest, relatează AFP.
În cursul unei conversații telefonice cu Ban Ki-moon, Barack Obama a insistat asupra necesității ca toate statele membre să răspundă la apelul ONU și să furnizeze „personal, echipament și material (…) pentru stoparea bolii la sursă”, a anunțat Casa Albă.
„Cei doi lideri au căzut de acord asupra faptului că, în fața amenințării ridicate de Ebola, comunitatea internațională ar trebui să arate mai multă hotărâre și angajament pentru a răspunde în mod decisiv” acestei crize, continuă comunicatul Executivului american.
În paralel, Barack Obama și omologul său francez François Hollande au subliniat necesitatea înființării cât mai curând posibil a unor centre de tratament în țările africane afectate. „Toate țările au un rol de jucat”, au subliniat cei doi președinți de stat.
Ebola a provocat moartea a peste 4.000 de persoane de la începutul anului din aproximativ 7.400 de cazuri înregistrate în șapte țări, în principal în Liberia, în Sierra Leone și în Guineea.