Micuțul avea doar patru kilograme la vârsta șapte luni. Această greutate reprezintă jumătate din cât cântărește, în mod obișnuit, un copil de vârsta lui. Lucas a murit în 2014. În dieta lui erau incluse produse fără gluten. Deși medicii i-au avertizat pe părinți că acest tip de alimentație nu este indicat pentru un copil mic, aceștia i-au dat copilului chiar lapte de quinoa, în locul laptelui normal.
În ultimele zile de viață, copilul avea probleme de respirație, dar părinții nu l-au dus la medic. Autopsia a fost cea care a adus lumină asupra cazului. Legiștii au descoperit că aceasta era deshidratat și avea stomacul gol.
„Părinții au pus singuri diagnosticul că băiatul are intoleranță la gluten și lactoză”, au spus procurorii belgieni care au investigat cazul.
Părinții sunt acuzați că au mers cu întârziere la medic, ducându-l pe Lucas la un medic homeopat în partea opusă a țării, astfel că micuțul a ajuns să moară de foame.
„Nu ne-am dorit nicioadată să moară”, a spus mama bebelușului.
Bebelușul a fost hrănit cu produse cumpărate din magazine, precum: lapte de ovăz, lapte de orez, lapte de quinoa, lapte de hrișcă.
Un studiu recent arată că dietele fără gluten fac mai mult rău organismului decât bine.