O fetiţă de 11 luni din Marea Britanie a stat cu o baterie rotundă în gât timp de patru luni, iar medicii au crezut că fetița are amigdalită sau o infecţie virală.
Tatăl Sofiei-Grace Hill a observat pentru prima dată că ceva era în neregulă în ianuarie 2020, după care a fost de mai multe ori la spital cu bebeluşul.
După o altă vizită la spital, în luna mai, fetiţei i s-a făcut o radiografie care a arătat că bateria blocată în esofagul ei cauzase probleme grave, deoarece era ruginită.
Medicii i-au introdus un tub în gât pentru a fi hrănită, dar şi pentru a preveni sufocarea, iar la fiecare două săptămâni a fost supusă unei anestezii generale pentru a i se lărgi esofagul, potrivit BBC.
Iniţial, medicii au crezut că fetiţa de 11 luni are amigdalită sau o infecţie virală, până când o radiografie a arătat că în esofagul ei era blocată o baterie cu diametrul de 2,4 centimetri.
Fetiţa a fost supusă unei operaţii de două ore, în urma căreia medicii i-au îndepărtat bateria, iar acum urmează o dietă lichidă.
Acest incident a lăsat-o cu o gaură în esofag, care trebuie să se închidă, dar starea Sofiei se îmbunătăţeşte de la săptămână la săptămână, cu dilataţii regulate, care îmbunătăţesc esofagul ei. Dar ştim că şansele de supravieţuire în primele săptămâni după această intervenţie sunt foarte mici, aşa că, ne îndreptăm în direcţia bună”, a afirmat tatăl fetiţei.
Janet McNally, chirurg pediatru consultant la Spitalul Regal pentru Copii din Bristol, care o tratează Sofia-Grace, a declarat că supravieţuirea ei se poate datora faptului că bateria era veche şi îşi pierduse încărcătura.
Clinicienii şi guvernul avertizează cu privire la pericolele reprezentate de bateriile mici şi rotunde de mult timp, însă, fiind un obiect foarte mic, acesta se poate omite.