Un luptător din gruparea mercenarilor Wagner a suferit o moarte violentă în propria sa casă, din furia soției sale, deși reușise să se întoarcă nevătămat din infernul din Ucraina.
Incidentul a avut loc sâmbătă, 24 iunie, în orașul Volgograd, conform informațiilor furnizate de V1.ru.
După ce s-a întors de pe front, mercenarul a stătea pe canapea și se uita la televizor și pe rețelele de socializare, urmârind evenimentele din Rusia, unde Grupul Wagner declanșase o revoltă împotriva Armatei Ruse și amenințau că se duc la Moscova.
Înspăimântat de perspectiva de a fi chemat să se alăture rebeliunii și de o posibilă confruntare sângeroasă cu armata, bărbatul a început să bea și starea lui s-a deteriorat rapid.
Nu a trecut mult timp și situația a escaladat, luptătorul devenind violent cu soția sa. Femeia a luat un cuțit din bucătărie pentru a se apăra și l-a înjunghiat pe bărbat. Rana a fost gravă și profundă, iar mercenarul rus a murit din cauza sângerării înainte de sosirea ambulanței.
În aceeași perioadă, Evgheni Prigojin, liderul Grupului Wagner, a exprimat în mod violent acuzații împotriva Armatei Ruse și a comandanților acesteia, afirmând că au forțele regulate ale Rusiei au distrus o tabără a mercenarilor și au ucis mai mulți luptători.
Ca urmare, trupele Wagner au pornit într-o marș către Moscova în cursul nopții de vineri. Wagner a „cucerit” primul oraș de pe traseu, Rostov, unde a înconjurat Comandamentul regional al Armatei cu tancuri și echipamente grele de luptă, solicitând prezența șefilor Armatei pentru a discuta cu el. Însă, în lipsa unui răspuns favorabil, trupele Wagner și-au continuat drumul spre Moscova.
Pe parcurs, convoiul Wagner a fost atacat de elicoptere ale Armatei Ruse. Potrivit lui Prigojin, mercenarii săi au reușit să doboare trei dintre aceste elicoptere. La aproximativ 300 de kilometri de Moscova, convoiul care nu a fost confirmat dintr-o altă sursă independentă s-a oprit brusc și s-a întors din drum.
Inițial, s-a sugerat că președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko, a intervenit pentru a opri rebeliunea în urma negocierilor cu Evgheni Prigojin. Ulterior, liderul Wagner a declarat că a oprit trupele pentru a evita un vărsământ de sânge, menționând că artileria lor era pregătită pentru acțiune în zona Moscovei, dar echipele de recunoaștere au raportat un dispozitiv de apărare uriaș în jurul capitalei.
Deși inițial, președintele rus Vladimir Putin dădăea asigurări că mercenarii Wagner vor fi iertați pentru această revoltă, luni seară, liderul de la Kremlin a precizat că toți vinovații vor fi deferiți justiției rusești. Între timp, Prigojin a fost „exilat” în Belarus cu o mare parte din luptătorii Wagner care au participat la revoltă.
Dictatorul rus a numit încă o dată Ucraina adevăratul inamic și le-a oferit „wagnerianilor” 3 opțiuni: să continue să „servească Rusia” semnând un contract cu Ministerul Apărării sau cu alte servicii speciale rusești, să demisioneze și să plece acasă sau să meargă în Belarus.