Un MIGRANT cu un trecut întunecat a intrat ilegal cu o barcă mică în Marea Britanie. Pretindea că are 17 ani. Realitatea „sângeroasă” e alta
Un fost luptător Isis s-a strecurat în Marea Britanie cu o barcă mică peste Canalul Mânecii, dându-se drept un tânăr de 17 ani – deși avea 42 de ani. Bărbatul a pretins că este un minor neînsoțit.
Irakianul reprezintă o amenințare la adresa securității Marii Britanii din cauza faptului că a activat anterior în cadrul grupului terorist ISIS în țara sa de origine.
Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Interne a descris cazul său ca fiind unul dintre cele mai „grave exemple” ale motivelor pentru care această țară trebuie să oprească trecerea solicitanților de azil din Franța.
Dezvăluirea vine în contextul în care premierul britanic, Rishi Sunak, a făcut o concesie celor 60 de parlamentari rebeli conservatori prin modificarea proiectului de lege privind migrația ilegală – considerat vital pentru promisiunea sa de a opri bărcile – pentru a include verificări obligatorii ale vârstei pentru cei care pretind că sunt copii.
Ministerul britanic al Justiției a transmis că teroristul a sosit în țară la sfârșitul anului 2021, traversând Canalul Mânecii într-o barcă mică și folosind acte de identitate false pe care le-a cumpărat online.
În pofida înfățișării sale specifice și a tatuajelor controversate de pe brațe și pe gât, el a depus o cerere de azil ca copil neînsoțit solicitant de azil și a fost plasat în grija autorităților locale din Londra.
După ce oficiali britanici i-au verificat amprentele digitale într-o bază de date europeană cu solicitanți de azil, adevărata sa identitate a fost descoperită și a fost arestat.
Ministerul britanic al Justiției a aflat că bărbatul a fost întâlnit pentru prima dată de forțele de securitate din SUA și Regatul Unit în Irak în 2006 și înregistrat ca terorist.
În prezent, el a fost eliberat condiționat pe cauțiune și se luptă în justiția britanică împotriva deportării sale într-un caz finanțat de Asistența Juridică, susținând că suferă de depresie care poate fi tratată numai în Marea Britanie și că deportarea sa în Irak ar încălca drepturile omului.
Sursa: Dailymail