Prima pagină » Știri externe » Un ministru francez descrie circuitul comercial al cărnii de cal, de la un atelier din România, până în magazinele englezești

Un ministru francez descrie circuitul comercial al cărnii de cal, de la un atelier din România, până în magazinele englezești

Un ministru francez descrie circuitul comercial al cărnii de cal, de la un atelier din România, până în magazinele englezești
Ministrul delegat francez Benoît Hamon a dezvăluit, sâmbătă, primele rezultate ale anchetei direcției de combatere a fraudelor privind introducerea cărnii de cal românești în lasagna care ar fi trebuit să conțină vită, dezvăluind un circuit comercial care trece prin Cipru și Olanda.

„Ancheta desfășurată de serviciile DGCCRF (Direcția generală pentru concurență, consum și combaterea fraudelor) a permis stabilirea circuitului comercializării cărnii vizate”, potrivit unui comunicat citat de cotidianul Oues-tFrance în ediția electronică.

„Furnizorul uzinei luxemburgheze (a companiei Comigel, furnizorul Findus, n.red.) este grupul francez Poujol”, holding de vârf al companiei Spanghero.

Poujol „a achiziționat carnea congelată de la un trader cipriot, care a subcontractat comanda unui trader situat în Olanda, acesta din urmă aprovizionându-se de la un atelier din România”, precizează ministrul.

Benoît Hamon a denunțat această schemă care „dezvăluie înainte de toate o logică financiară care ar fi adus peste 300.000 de euro”. El a cerut DGCCRF să discute cu departamentele corespunzătoare din România și Olanda „pentru a stabili în ce măsură trebuie imputată frauda sau o eroare de gestiune”.