Un nou fenomen a apărut pe fondul pandemiei COVID-19: Produsul care a început să fie furat la greu!
Oamenii au început să fure canistre de oxigen în Mexic pentru a-și trata acasă rudele bolnave de COVID-19. Furturile au început să fie atât de multe încât autoritățile îi roagă pe cei care vor să facă asta să se oprească.
Hoții de oxigen fură rezervoarele pentru a-și trata acasă rudele care suferă de COVID-19, raportează Daily Star.
O serie de jafuri din Mexic, țara cu al patrulea cel mai mare număr de decese asociate coronavirusului la nivel mondial, le-a determinat pe autorității să îi îndemne pe infractori să se gândească de două ori înainte de a face un astfel de gest.
Fenomenul a apărut în timp ce Mexicul a înregistrat cel mai mare număr zilnic de morți de când a început pandemia de 1.584, cu 18.894 de cazuri noi.
Un nou fenomen a apărut în Mexic pe fondul pandemiei: Furtul de oxigen!
Institutul mexican de securitate socială a raportat că un bărbat înarmat a intrat marți, 19 ianuarie, într-un spital guvernamental din statul nordic Sonora și a sustras șapte rezervoare de oxigen.
Se spune că hoțul ar fi îndreptat o armă către un angajat al spitalului, cerând să știe unde este păstrat oxigenul, înainte de a pleca cu trei canistre pline și patru goale.
Autoritățile din orașul Navajoa îl vânează pe bărbat și pe un alt suspect care a plecat cu o mașină care în care era transportă „prada”.
În aceeași zi, poliția a urmărit un mic camion de marfă care transporta 44 de rezervoare după ce camionul a fost furat în orașul Tultepec, chiar la nord de Mexico City. La fața locului au fost reținuți doi suspecți.
Atât de mare este lipsa de oxigen din Mexic, încât autoritățile au lansat acum o campanie prin care îi îndeamnă pe oameni să returneze rezervoarele de oxigen de care nu mai au nevoie.
Cererea enormă provocată de pandemie a creat o penurie, produsul fiind crucial pentru pacienții COVID-19 grav bolnavi care se luptă să respire.
Campania se desfășoară sub sloganul „Returnează-ți rezervorul, pentru dragostea de viață”.
Multe spitale sunt copleșite de cazuri COVID-19, astfel încât familiile decid să-și trateze rudele acasă.
Dar odată ce pacienții se recuperează, mulți oameni pur și simplu păstrează canistrele doar în cazul în care altcineva se îmbolnăvește, a anunțat Institutul de securitate socială.
„Făcând acest lucru, îi privează pe ceilalți pacienți de ceva de care au nevoie la un moment dat și nu pot obține”, mai arată sursa citată.