Prima pagină » Știri externe » Un oraș din China a fost înghițit de o furtună de nisip. Care este explicația fenomenului care se întâmplă în fiecare an

Un oraș din China a fost înghițit de o furtună de nisip. Care este explicația fenomenului care se întâmplă în fiecare an

Un oraș din China a fost înghițit de o furtună de nisip. Care este explicația fenomenului care se întâmplă în fiecare an. Sursa foto: Profimedia

Un oraș din China a fost „înghițit” de un imens nor de nisip, iar fenomenul meteo a provocat mai multe accidente rutiere și un nivel foarte ridicat al poluării.

Furtuna de nisip s-a produs în orașul Zhangye din provincia Gansu din nord-vestul Chinei și a afectat suprafețe mari de teritoriu, potrivit Digi24.

Fenomene meteorologice similare urmează să se producă din nou, în cursul zilei de marți.

Autoritățile chineze le-au solicitat locuitorilor din regiune să rămână în case, cu ferestrele închise.

De asemenea, CCTV, televiziunea națională de stat a Chinei, a anunțat că mai multe accidente au fost produse în regiune în timpul furtunii, din cauza vizibilității extrem de reduse.

Furtunile de nisip sunt frecvente în această regiune din China. Care este motivul

Aceste furtuni de nisip sunt foarte frecvente în China de nord, mai ales în timpul primăverii. Impresionantul nor de nisip, observat duminică în orașul Zhangye din comitatul Linze a fost surprins în imagini din aer, pentru a-i putea fi estimată dimensiunea.

Furtunile de nisip din nordul Chinei sunt cauzate de apropierea de deșertul Gobi, o zonă aridă imensă între China și Mongolia.

O furtună uriașă de nisip a ajuns luna trecută în capitala țării, Beijing, fiind cel mai puternic fenomen meteo de acest tip înregistrat în ultimii zece ani în capitală. Cerul a devenit galben, nivelul de poluare au crescut, iar sute de zboruri au fost anulate din cauza condițiilor meteo.

Autoritățile chineze încearcă să reducă aceste furtuni

Autoritățile de la Beijing au început de zeci de ani să facă eforturi pentru a opri aceste uriașe furtuni de nisip provenite din deșertul Gobi din nordul țării.

Pentru a le opri, autoritățile au început campanii masive de împădurire în zonele de la periferia deșerturilor din țară, cu scopul de a crea un „Mare Zid Verde”, care să împiedice ca nisipul din deșerturi să ajungă în localitățile din apropiere.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și