Prima pagină » Știri externe » Un ospătar a primit un BACȘIȘ de 2 euro. Moneda pe care a primit-o, însă, valora 3.000 de euro. Cum este posibil

Un ospătar a primit un BACȘIȘ de 2 euro. Moneda pe care a primit-o, însă, valora 3.000 de euro. Cum este posibil

Un ospătar a primit un BACȘIȘ de 2 euro. Moneda pe care a primit-o, însă, valora 3.000 de euro. Cum este posibil
Un ospătar a primit un bacșiș de 2 euro. Moneda pe care a primit-o, însă, valora 3.000 de euro. Cum este posibil

Un ospătar din Italia a avut parte de o surpriză uriașă după ce a primit un banal bacșiș. Clienții de la una dintre mese i-au lăsat acestuia 2 euro pentru serviciile oferite, însă moneda primită valorează, de fapt, mult mai mult.

Clienții unui restaurant din orașul Benevento, Italia au achitat o notă de plată de 42 euro pentru patru porții de paste, plus o cafea. Extrem de mulțumiți atât de mâncare cât și de servicii, au lăsat bacșiș o monedă de doi euro, fără să bănuiască nici măcar o secundă că de fapt, lăsau bacșiș o avere.

Proprietarul localului și-a dat seama de valoarea monedei

În rândul pasionaților de numismatică, această monedă poate să fie vândută chiar și cu 3.000 de euro.

Apoi, proprietarul localului unde s-a întâmplat totul a publicat pe TikTok un videoclip în care a povestit întreaga întâmplare și le-a mulțumit clienților pentru generozitatea lor, potrivit stiridecluj.ro.

Sigur, mesajul proprietarului este unul ironic pentru că acesta a realizat că oamenii nu au bănuit nicio clipă că moneda este mult mai valoroasă de atât.

Acea monedă face parte dintr-un lot foarte special de monede emise la un moment dat în Europa și care prezintă niște particularități pe cercul dintre cele două părți dintre cele două fețe ale monedei.

Proprietarul osteriei a scos moneda la vânzare pe un site de internet de specialitate, cu gândul să o și transforme în bani.

Totuși, specialiștii italieni în monede, atrag atenția că trebuie să avem expertiza unor experți în privința monedelor, dacă vrem să vedem că deținem sau nu o monedă specială, asta pentru că acele imperfecțiuni pot fi cauzate și de folosirea intensă a monedelor și astfel ne putem păcăli, mai notează sursa citată.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și