Ambele părți au acceptat decizia instanței din Carolina de Nord, chiar dacă aceasta nu este unanimă, scrie usatoday.com.
Kohr și soția sa au refuzat să comenteze hotărârea instanței, iar avocatul lor, Daniel Johnson, s-a declarat dezamăgit de juriu.
Compania Starbucks a salutat decizia instanței, adăugând că angajații săi nu au făcut nimic greșit. Kohr, un polițist cu vechime de 20 de ani, a depus săptămâna trecută o mărturie, în care a spus că suferă de dureri, după ce paharul său de cafea fierbinte s-a vărsat pe pantaloni. Acesta a suferit arsuri de gradul III și a necesitat îngrijiri medicale.
Omul a susținut că accidentul a accentuat boala de care suferea deja, Crohn și a reprezentat o lovitură psihică, atât pentru el, cât și pentru soția sa.
Juriul din Raleigh, North Carolina a stabilit că rănile care l-au dus pe polițist direct pe masa de operație nu au legătură cu arsurile provocate de cafeaua fierbinte de la Starbucks, pe care omul legii o primea gratuit.
Psihiatrul lui Kohr a precizat că pacientul său suferă de anxietate, depresie și folosește medicamentul anti-anxietate Xanax, dar nu există o legătură între starea și tratamentul său și vărsarea accidentală a cafelei respective.
Acest caz seamănă cu unul din 1990, în care o femeie de 70 de ani a suferit arsuri de gradul III, după ce o cafea fierbinte de la McDonald’s i s-a vărsat în poală. Victima a necesitat atunci grefe de piele și a stat o săptămână pe patul de spital, solicitând despăgubiri de 3 milioane de dolari. Ulterior, aceasta a ajuns la o înțelegere cu McDonald’s și a primit o sumă mai mică.