Un restaurant cu specific românesc din Brooklyn, promovat în publicația The New York Times
Restaurantul „Moldova”, din cartierul newyorkez Brooklyn, este primul local cu specific românesc din New York și a fost deschis de Radu Panfil, un basarabean care a emigrat în Statele Unite în 2005, informează site-ul nytimes.com.
Meniul restaurantului „Moldova”, deschis în iulie 2012, este un tribut adus gastronomiei din Balcani: supe consistente, pește proaspăt și afumat, carne la grătar și sarmale. Din meniu nu lipsește mămăliga, sevită ca garnitură la cârnați de casă sau cu mâncare de mazăre și cu ceapă, după cum notează site-ul publicației The New York Times.
Radu Panfil, proprietarul în vârstă de 35 de ani al restaurantului, a emigrat din Chișinău în Statele Unite în 2005. La început, a fost chelner în mai multe restaurante din New York, apoi manager, înființând restaurantul din dorința de a crea un loc special de întâlnire pentru compatrioții din New York, dar și pentru amatorii de mâncare bună.
„Încă de la început, am hotărât că restaurantul avea să fie un loc de întâlnire pentru oamenii din țara noastră, unde să se simtă ca acasă, unde să nu uite obiceiurile și tradițiile din țara noastră – și nici mirosul de mămăligă aburindă”, a declarat Radu Panfil pentru The New York Times.
Și cum ideea unui restaurant cu specific românesc s-a bucurat de succes, Radu Panfil a deschis un alt restaurant asemănător în Philadelphia, în luna august a anului trecut, iar planurile de extindere continuă, precizează publicația.