Un turist american a căzut în craterul Muntelui Vezuviu în încercarea de a-și face un selfie
Un turist american a suferit răni ușoare după ce a căzut în craterul Muntelui Vezuviu în timp ce se chinuia să-și recupereze telefonul. Acum el și familia sa riscă acum să fie acuzați că au intrat într-o zonă interzisă.
Tânărul în vârstă de 23 de ani și familia sa au ajuns în vârful vulcanului care domină orașul Napoli, din sudul Italiei, la o înălțime de 1.281 de metri, după ce au ocolit un turnichet pentru vizitatori și au mers pe o potecă interzisă.
Bărbatul își făcea un selfie, potrivit presei locale, când telefonul i-a alunecat din mână și a ajuns în gura vulcanului. El a coborât apoi în crater în încercarea de a-și recupera telefonul, dar a căzut câțiva metri după ce și-a pierdut echilibrul.
Ghizii de la Vesuvius au fost primii la fața locului și au coborât în crater pentru a-l scoate. Poliția a participat la fața locului, iar un elicopter de salvare montană a fost lansat pentru a ajuta la operațiunea de salvare.
Bărbatul a fost tratat pentru diferite răni și vânătăi pe brațe și pe spate.
Turistul și cele trei rude ale sale se confruntă cu acuzații după ce au fost sesizați de poliție pentru invadarea terenului public. Grupul, care s-ar fi aventurat spre vulcan fără bilete, a luat-o pe o cărare care era semnalizată în mod clar ca fiind interzisă din cauza faptului că este extrem de periculoasă.
Istoria vulcanului de pe Muntele Vezuviu
Muntele Vezuviu este un vulcan activ care se înalță deasupra orașului italian Napoli, aflat la aproximativ 9 km spre est de acesta.
Vulcanul este faimos pentru o erupție din anul 79 d.Hr. care a ucis 16.000 de persoane care locuiau în Pompei – distrugând orașul roman, cândva înfloritor, și acoperindu-l cu cenușă vulcanică. Astăzi, Pompei este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din Italia. Escaladarea vulcanului este, de asemenea, o activitate turistică populară.
În ciuda faptului că Vezuviul este considerat unul dintre cei mai periculoși vulcani din lume, urcarea până în vârful său este considerată relativ ușoară. Este nevoie doar de aproximativ 30 de minute pentru a ajunge în vârf, în funcție de traseul urmat. Cu toate acestea, anumite rute spre crater sunt interzise, deoarece sunt considerate periculoase.
Rar se întâmplă ca oamenii să moară în timp ce escaladează un vulcan. Potrivit unui studiu din 2017, doar un singur turist, excursionist, student, alpinist, pelerin sau gardian de parc a murit în vârful unui vulcan în ultimii 500 de ani.
De-a lungul traseelor turistice de pe Vezuviu, un gard de lemn se întinde de-a lungul marginii craterului, împiedicând oamenii să cadă în el.
În timpul unei erupții, lava poate curge din crater. Totuși, chiar și atunci când acest pericol nu este prezent, este totuși o gaură adâncă, cu laturi abrupte.
Ultima erupție vulcanică, în 1944
Vezuviu a erupt ultima dată în 1944 și se crede că această erupție a marcat sfârșitul ciclului său eruptiv, care a început în 1631.
În jur de 3 milioane de oameni locuiesc suficient de aproape de vulcan pentru a fi afectați de o nouă erupție. Este una dintre cele mai dens populate regiuni vulcanice din lume, cu 600.000 de persoane care trăiesc în „zona de pericol”, potrivit DailyMail.