Prima pagină » Știri externe » Ungaria a luat o decizie majoră în privința graniței cu Serbia

Ungaria a luat o decizie majoră în privința graniței cu Serbia

Ungaria a luat o decizie majoră în privința graniței cu Serbia
Ungaria, care și-a înăsprit legislația împotriva imigrației ilegale, a sigilat granița cu Serbia în noaptea de luni spre marți, astfel că imigranții nu mai pot traversa frontiera dintre cele două țări decât prin punctele oficiale de trecere, relatează agenția MTI.

Ultimul obstacol tehnic în calea imigranților, un vagon de tren dotat cu sârmă ghimpată pentru a bloca frontiera, a fost amplasat la Roszke, pe linia de cale ferată Szeged-Subotița, luni seara.

Locul în care linia de cale ferată Szeged-Subotița se intersectează cu granița și cu gardul construit de autoritățile ungare la frontiera cu Serbia era zona cea mai vizată de imigranții clandestini care vin din Serbia. Mii de imigranți intrau în fiecare zi în țară prin această breșă, dar de acum înainte aceștia vor fi trimiși înapoi în Serbia.

Aproximativ 500 de imigranți așteptau luni seara la vechiul punct rutier de trecere a frontierei de la Roszke, iar autoritățile ungare permiteau accesul în țară numai în grupuri de 5-10 persoane, pe jos, a relatat corespondentul MTI, precizând că situația era calmă. Imigranții sunt informați cu privire la situație prin intermediul translatorilor poliției. Mai multe autocare așteptau pentru a-i transporta pe imigranți la granița cu Austria.

Ungaria și-a înăsprit legislația împotriva migrației ilegale, astfel că de la miezul nopții de luni spre marți, traversarea ilegală a frontierelor țării este considerată infracțiune și se pedepsește cu trei ani de închisoare și expulzarea din țară.

Traficanții de persoane riscă pedepse cu închisoarea mai dure decât înainte. De exemplu, cei care organizează astfel de operațiuni riscă între zece și 20 de ani de detenție.

Începând de marți, Guvernul poate decreta stare de criză din cauza imigrației în masă, pentru o perioadă de până la șase luni.

Parlamentul va dezbate în curând un proiect care oferă armatei prerogative speciale în vederea protejării frontierei alături de poliție și biroul pentru imigrație, după decretarea stării de criză din cauza imigrației. Parlamentul urmează să voteze legislația în ultima săptămână din septembrie.

Autor

Citește și