Prima pagină » Știri externe » Ungaria aduce vaccin anti-COVID din China, dezvoltat de Sinopharm. “Primul transport include un milion de doze!”

Ungaria aduce vaccin anti-COVID din China, dezvoltat de Sinopharm. “Primul transport include un milion de doze!”

Ungaria aduce vaccin anti-COVID din China, dezvoltat de Sinopharm. “Primul transport include un milion de doze!”

Ungaria a ajuns la o înțelegere cu compania chineză Sinopharm și va lua vaccinul anti-COVID produs de aceasta. Primul transport ar putea include un milion de doze.

Potrivit lui Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Ungaria a luat decizia să colaboreze cu China din cauza faptului că transporturile de vaccinuri anti-COVID distribuite prin programul UE vin prea lent și cu livrări săptămânale de sub 100.000 de doze.

Am încheiat practic un acord cu «Sinopharm». Primul transport ar putea include până la un milion de doze”, a anunțat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Prima livrare depinde acum de cât de rapid va autoriza agenția sanitară din Ungaria vaccinul dezvoltat de Sinopharm. Până în prezent, serul produs de compania din China a fost utilizat pentru a imuniza în jur de 20 milioane de persoane.

În ultimele săptămâni, Ungaria a primit 129.680 de doze produse de Pfizer/BioNTech și de Moderna, cu care a vaccinat în jur de 95.000 de oameni.

Ungaria a renunțat la Sputnik V, vaccinul anti-COVID dezvoltat de Rusia

Anul trecut, pe 31 decembrie, Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a anunțat că Ungaria nu va mai folosi Sputnik V, vaccinul dezvoltat de Rusia, și că va aduce doze fie prin intermediul mecanismului de achiziție al Uniunii Europene, fie direct din China.

Rusia are o capacitate de producție inadecvată”, a declarat Gergely Gulyas, potrivit ATV.

Acesta a adăugat faptul că Ungaria a fost fericită să participe la studiile din Rusia, dar achiziționarea pe scară largă a vaccinurilor ar trebui să fie “parte a procesului UE sau din China”.

Reamintim că Ungaria a participat la eforturile de testare ale Rusiei și a fost prima țară care a primit primele loturi mici de vaccin Sputnik-V din Rusia, ser care a stârnit îngrijorările Uniunii Europene.

Citește și