Ungaria primește cu bucurie sportivii din Belarus pe arenele maghiare. Cele două țări au semnat miercuri un acord de cooperare NUCLEARĂ la Minsk

Ungaria primește cu bucurie sportivii din Belarus pe arenele maghiare. Cele două țări au semnat miercuri un acord de cooperare NUCLEARĂ la Minsk
Publicat: 29/05/2024, 18:39
Actualizat: 29/05/2024, 18:41

Ungaria s-a oferit din oficiu să găzduiască meciurile de acasă ale echipelor sportive din Belarus, în sezonul următor, la fel cum a făcut-o şi în cazul Israelului şi Ucrainei. Anunţul a fost făcut de ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, miercuri, în Belarus, potrivit MTI. Promisiunea a fost făcută la Minsk, cu ocazia semnării unui acord cu Belarus, ţară aliată cu Rusia şi supusă sancţiunilor europene, care va contribui la construirea celei de-a doua centrale nucleare din Ungaria, relatează Reuters. Pe lângă acordul comercial, omologul său din Belarus, Sergei Aleinik, la regalat pe Szijjártó cu un tricou al naționalei de fotbal cu nr 30.

Szijjártó a precizat, într-o o conferinţă de presă susţinută împreună cu omologul său din Belarus, Sergei Aleinik, că pe lângă echipa naţională de fotbal a Israelului şi echipa naţională de handbal a Ucrainei, şi echipe de fotbal din Bbelarus au jucat partide din cupele europene în Ungaria.

Şi aş dori să semnalez, dragă domnule ministru, că Ungaria este pregătită să ofere şi în sezonul viitor terenuri pentru meciurile de acasă ale echipelor din Belarus, a spus Szijjártó.

Bucuroși de oaspeți nepoftiți în Europa

Terenurile și arenele maghiare vor primi cu bucurie aliații dușmanilor Europei, s-a lansat Szijjártó.

„Dacă echipa naţională de fotbal din Belarus va mai avea parte de restricţii în a-şi folosi terenurile de acasă, în Ungaria vom fi bucuroşi să găzduim meciurile de acasă ale reprezentativei din Belarus. Şi, la fel, în cazul performanţelor bune ale echipelor de club din Belarus în cupele europene, bineînţeles că vom asigura din nou posibilitatea folosirii unor terenuri maghiare. Avem multe stadioane frumoase, am investit foarte mult în infrastructura sportivă, suntem bucuroşi să arătăm asta întregii lumi”, a subliniat el.

Aliați cu Rusia, magiarii au boicotat jocurile olimpice de la Los Angeles

Péter Szijjártó a amintit că recent s-au împlinit 40 de ani de când Comitetul Olimpic Maghiar s-a alăturat „în mod ruşinos” deciziei Comitetului Olimpic Sovietic, iar sportivilor maghiari nu li s-a permis participarea la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984. Cu patru ani înainte, statele occidentale au boicotat Olimpiada de la Moscova, în urma invaziei Afganistanului de către Rusia.

Mai multe zeci, mai multe sute de sportivi maghiari au pierdut ocazia de a vedea rezultatele anilor de muncă pe care i-au investit până atunci, a spus Szijjártó.

„Tocmai de aceea, noi, maghiarii, ne opunem în totalitate amestecării geopoliticii cu sportul. Şi ne opunem ca factorii politici să decidă cine poate participa la Jocurile Olimpice şi cine nu”, a declarat şeful diplomaţiei ungare.

Ministrul a subliniat că participarea la competiţiile sportive internaţionale nu poate fi determinată decât de performanţa sportivului în cauză.

„Ne opunem umilirii sportivilor prin intermediul apelării la culori neutre. Ne opunem, totodată, şi folosirii sportivilor pentru a face declaraţii politice”, a mai spus Péter Szijjártó.

După aceste declarații care se bat cap în cap, Guvernul Ungariei a semnat un acord cu Belarusul, pentru a contribui la construirea celei de-a doua centrale nucleare din Ungaria, în parteneriat cu Rusia.

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Nuntă transformată în tragedie, în Botoșani. O femeie a decedat după ce fiica ei a...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Schimbări în supermarketuri. Noi obligații pentru producători
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Warren Buffett spune că ar putea rezolva „în 5 minute” una dintre marile probleme ale...