Prima pagină » Știri externe » Ungaria răspunde „planului Soros”. Guvernul a întocmit o listă cu organizațiile care promovează migrația ilegală

Ungaria răspunde „planului Soros”. Guvernul a întocmit o listă cu organizațiile care promovează migrația ilegală

Ungaria răspunde
Detalii pe Gândul

„Noul pachet de legi se va aplica tuturor organizațiilor care se implică în astfel de activități. Misiunea Guvernului este să monitorizeze organizațiile care pot fi considerate riscuri pentru securitatea națională. Una dintre variante este să apelăm la procuratură pentru a investiga organizațiile care refuză să își înregistreze activitățile. Cetățenii ungari doresc ca guvernul să prevină cu orice preț punerea în aplicare a politicii de migrație de la Bruxelles și a Planului Soros”, a spus Rogan.

În luna februarie, Parlamentul Ungariei va vota proiectul de lege privind combaterea migrației ilegale și consolidarea securității la frontiere. Șeful de cabinet al premierului ungar susține că singurul obiectiv al măsurilor este siguranța națională, iar acestea nu au un caracter antisemit.

„Indiferent cum se numesc aceste organizații, scopul lor unic este să găsească o modalitate pentru a implementa Planul Soros și pentru a preveni măsurile guvernului. Unii dintre ei organizează proteste împotriva cabinetului, alții distribuie știri false despre Ungaria. Totodată, aceste organizații au obiectivul comun de a dărâma gardul ridicat la frontiera Ungariei cu Serbia, pentru a redeschide ruta pentru imigranți din Balcanii de Vest”, a spus Antal Rogan.

Guvernul Ungariei a respins în repetate rânduri planul UE de relocare a refugiaților și a subliniat că nimeni nu-i poate impune unei țări să accepte anumiți cetățeni. În hotărârea luată la 6 septembrie, Curtea de Justiție a UE a respins apelurile Slovaciei și Ungariei cu privire la cotele obligatorii introduse în 2015 pentru a reloca solicitanții de azil din Grecia și Italia.

Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, susține că Executivul comunitar a reînnoit presiunea asupra Ungariei prin trimiterea în instanță a chestiunii imigranților. Potrivit Fidesz, cotele obligatorii ar face parte din așa-numitul „Plan Soros”, prin implicarea organizațiilor asociate cu miliardarul ungaro-american George Soros în programul privind redistribuirea imigranților în statele membre.

Costurile pentru măsurile antiimigrație suportate de către contribuabilii ungari s-au ridicat la 883 de milioane de euro în ultimii doi ani, potrivit guvernului de la Budapesta.

Citește și