UPDATE MAE: Doi cetățeni români au murit în accidentul produs pe Fluviul Rin / Cel puțin trei persoane au decedat după ce o ambarcațiune s-a răsturnat
„Consulatul General al României la Strasbourg urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul maritim produs la data de 30 mai în zona localității franceze Gerstheim, incident în care ar fi fost implicată o ambarcațiune care transporta și cetățeni români. Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora și circumstanțele producerii accidentului”, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe într-un răspuns oferit la solicitarea Mediafax.
„Potrivit datelor preliminare obținute de către reprezentanții oficiului consular, doi cetățeni români au decedat, iar altul a fost rănit ușor, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate”, transmite MAE.
Știrea inițială:
Cel puțin trei persoane au murit, iar altele sunt dispărute după ce o ambarcațiune în care erau turiști români și germani s-a răsturnat în Fluviul Rin, la frontiera dintre Franța și Germania, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenție și oficiali locali.
O ambarcațiune pmeumatică în care erau doi adulți și doi copii s-a răsturnat joi în Rin, în zona localității franceze Gerstheim, situată la frontiera cu Germania. Mai mulți martori au sărit în apă pentru salvarea persoanelor căzute din ambarcațiune, informează cotidianul Le Figaro.
O fetiță în vârstă de șase ani și un adult în vârstă de 29 de ani au murit, iar un copil de patru ani este dispărut. Al doilea adult a fost transportat la Spitalul din orășelul Sélestat. Una dintre cele trei persoane care au sărit în apă pentru a interveni la accident a decedat.
La locul accidentului au fost mobilizate numeroase echipaje ale Jandarmeriei din Franța și ale Poliției germane, care au intervenit inclusiv cu elicoptere.
Conform unor surse citate de FranceBleu.fr și de publicația Bild, în ambarcațiune erau turiști din Germania și România. Informațiile au fost confirmate de primarul localității franceze Gerstheim, Laurence Muller-Bronn. Ambarcațiunea s-a răsturnat din cauza curenților puternici, în apropierea unei ecluze.
MAE: Consulatul României din Strasbourg urmărește cazul accidentului produs pe Fluviul Rin
Consulatul României din orașul francez Strasbourg urmărește cu atenție cazul accidentului produs pe Fluviul Rin și este pregătit să ofere asistență, anunță Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat transmis agenției MEDIAFAX.
„Consulatul General al României la Strasbourg urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul maritim produs la data de 30 mai în zona localității franceze Gerstheim, incident în care ar fi fost implicată o ambarcațiune care transporta și cetățeni români. Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora și circumstanțele producerii accidentului. Până la acest moment, autoritățile locale nu au informat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară cu privire la acest accident”, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe într-un răspuns oferit la solicitarea Mediafax.
„Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Strasbourg +33 369.321.938, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular: +33 6 27 05 00 22. Consulatul General al României la Strasbourg monitorizează cu prioritate situația și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale”, precizează MAE.