Prima pagină » Știri externe » Vaccinul chinezesc anti-Covid produs de Sinopharm, distribuit și în Europa. În ce țară au ajuns deja un milion de doze

Vaccinul chinezesc anti-Covid produs de Sinopharm, distribuit și în Europa. În ce țară au ajuns deja un milion de doze

Vaccinul chinezesc anti-Covid produs de Sinopharm, distribuit și în Europa. În ce țară au ajuns deja un milion de doze

Serbia este prima țară europeană care a primit vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva Covid-19. Un avion cu un milion de doze a ajuns deja, sâmbătă, în această țară.

Președintele Aleksandar Vucic a mulțumit omologului său Xi Jinping și autorităților chineze, pentru vaccinurile trimise.

Acesta a spus că autoritatea de reglementare medicală din Serbia ar trebui să aprobe vaccinul Sinopharm, în următoarele câteva zile, iar vaccinările ar trebui să înceapă cu acest vaccin în decurs de o săptămână, scrie Mediafax, care citează Reuters.

Până în prezent, peste 20.000 de sârbi au fost imunizați, de la sfârșitul lunii decembrie. În principal, a fost vorba de persoane în vârstă din centre de îngrijire și lucrătorii medicali, care au primit vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech sau vaccinul Sputnik din Rusia.

Vucic a declarat că Serbia se așteaptă să primească, săptămâna viitoare, încă 250.000 de doze de vaccin Sputnik și 20.000 de doze de vaccinuri Pfizer. De asemenea, Serbia așteaptă să primească și vaccinuri AstraZeneca și Moderna până în iunie.

Ungaria este o altă țară europeană care așteaptă ca autoritatea sa medicală să aprobe utilizarea vaccinului Sinopharm.

În regiunea Balcanilor de Vest, vaccinarea a început doar în Serbia și Albania. În schimb, Bosnia, Kosovo, Muntenegru și Macedonia de Nord nu au primit încă provizii din niciun vaccin, potrivit sursei citate.

China a aprobat vaccinul de la Sinopharm, la sfârșitul lunii decembrie

China a aprobat vaccinul dezvoltat de Sinopharm, la sfârșitul lunii decembrie, dar nu au fost publicate date detaliate privind eficacitatea vaccinului. Totuși, autoritățile susțin că vaccinul are o eficacitate de 79,34%.

Vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca şi Universitatea Oxford, la un pas de a fi autorizat în Europa. În ce țară ar putea fi aprobat prima dată

Elveția ar putea autoriza pentru utilizare, chiar luna aceasta, vaccinul anti-Covid dezvoltat de compania AstraZeneca şi Universitatea Oxford, a anunţat – sâmbătă – cotidianul NZZ, citat de Reuters.

Astfel, Agenţia elveţiană cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor, Swissmedic, intenţionează să se întrunească spre sfârşitul lunii ianuarie pentru a autoriza acest vaccin, potrivit sursei citate.

Aceeaşi agenţie elveţiană a autorizat deja vaccinurile anti-COVID-19 create de alianţa Pfizer-BioNTech şi compania Moderna.

Dacă totul se desfăşoară într-o manieră exemplară şi obţinem datele necesare în curând, următoarea decizie de aprobare (a unui vaccin-n.r.) ar putea fi luată foarte repede”, a declarat un purtător de cuvânt al Swissmedic pentru cotidianul NZZ, care nu a precizat, însă, o dată certă la care ar putea fi autorizat.

Prima țară care va fi imună la COVID-19! Două milioane de cetățeni, vaccinați într-o lună

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a afirmat, vineri, la Antena 3, că Israelul va fi prima țară imună la COVID-19, după ce datele oficiale plasează țara pe primul loc din punct de vedere al ratei de vaccinare.

După o lună de când a început campania de vaccinare, Israelul a vaccinat cam un sfert din populație. Vorbim despre 2 milioane de cetățeni care sunt deja vaccinați. Acum o săptămână am început cu a doua doză de vaccin, așa că sperăm că până la mijlocul sau sfârșitul lunii martie toată populație să fie vaccinată”, a spus David Saranga, ambasadorul Israelului în România.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și