Prima pagină » Coronavirus » Veste cumplită despre noua tulpină COVID! „Am subestimat virusul! A găsit o cale să…”

Veste cumplită despre noua tulpină COVID! „Am subestimat virusul! A găsit o cale să…”

Veste cumplită despre noua tulpină COVID! „Am subestimat virusul! A găsit o cale să...”
Veste cumplită despre noua tulpină COVID! „Am subestimat virusul! A găsit o cale să...”

Noua tulpină sud-africană Covid se leagă mai ușor de celulele umane, afirmă cercetătorii. Virusologii spun că a găsit o cale de a evita anticorpii anteriori, rezultați în urma unei infectări cu noul coronavirus.

Anticorpii naturali sunt mai puțin eficienți în fața noii tulpini, avertizează epidemiologii potrivit Reuters, citat de alephnews.ro.

Infecția anterioară cu Covid nu garantează o protecție mare în fața noii tulpini din Africa de Sud. Medicii pot doar să spere că vaccinurile vor funcționa împotriva acesteia.

Varianta 501Y.V2 a fost identificată de medicii sud-africani în genomică la finele lui 2020.

Aceasta a fost principala cauză a unui al doilea val de infecții naționale cu coronavirus, care a atins vârful dramatic de 21.000 de cazuri pe zi la începutul lunii ianuarie 2021.

Chiar dacă anticorpii naturali sunt mai puțin eficienți, datele arată că noua tulpină nu este „mai severă”, spune însă epidemiologul.

Pe de altă parte, virusul a identificat rapid o cale prin care să evite anticorpii anteriori.

Avertismentul este însă clar. „Lumea a subestimat virusul. El poate evolua, se adaptează la om”, a spus Alex Sigal, virusolog la AHRI (Africa Health Research Institute).

Noua tulpină de coronavirus, descoperită în Africa de Sud, este mai contagioasă. Explicațiile specialiștilor

Noua tulpină de COVID-18 identificată în Africa de Sud în luna octombrie, nu este mortală, dar este de 1,5 ori mai contagioasă, precizează un grup de experţi sud-africani, potrivit AFP.

Veste alarmantă pentru cei vindecați de Covid! Cercetători britanici: „Unii oameni merg acasă, au efecte pe termen lung, revin la spital și mor”

Aproape o treime dintre pacienții care s-au vindecat de coronavirus ajung înapoi la spital în următoarele cinci luni, iar unu din opt moare, arată noi statistici britanice.

Un studiu realizat de Universitatea Leicester și de Oficiliu Național pentru Statistică (ONS) a scos la iveală efectele pe termen lung devastatoare asupra celor care au avut Covid în formă severă, mulți manifestând problemel la inimă, diabet, afecțiuni cronice la ficat și rinichi, scrie Daily Mail și The Telegraph, citate de HotNews.ro.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și