Prima pagină » Știri externe » Vești cumplite din Africa! Trei soldaţi francezi, uciși într-o operaţiune în Mali

Vești cumplite din Africa! Trei soldaţi francezi, uciși într-o operaţiune în Mali

Vești cumplite din Africa! Trei soldaţi francezi, uciși într-o operaţiune în Mali
Vești cumplite din Africa! Trei soldaţi francezi, uciși într-o operaţiune în Mali

Trei soldaţi francezi au fost uciş, luni, în cursul unei operaţiuni în Mali. Tragedia s-a produs când vehiculul lor blindat a fost atins de un dispozitiv exploziv în regiunea Hombori (nord), informează preşedinţia franceză, potrivit AFP.

Trei soldaţi francezi, uciși într-o operaţiune în Mali

Aceste decese cresc la 47 numărul soldaţilor francezi ucişi de la începutul angajamentului militar terestru în Sahel, în ianuarie 2013.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat, într-un comunicat de presă, ”profunda emoţie”, reamintind în acelaşi timp ”hotărârea Franţei de a continua lupta împotriva terorismului”.

Oficialul transmite condoleanțe familiilor îndurerate, asigurând recunoașterea și solidaritatea poporului francez.

Franţa este prezentă în Sahel în cadrul operaţiunii Barkhane, la care participă peste 5.000 de militari în această zonă imensă, afectată de atacuri jihadiste şi o criză de securitate care a ucis mii de civili şi soldaţi în ultimii ani.

„Homo robocopus”. Franța dezvoltă soldaţi imuni de tip ”Terminator”, care își pot modifica ADN-ul, după anunțul Chinei

La doar două săptămâni după anunţul conform căruia China dezvoltă super soldaţi îmbunătăţiţi, Franța s-a alăturat luptei în crearea de trupe terminatoare care pot fi „crescute pentru a ucide”, potrivit unui nou raport.

Franța a dat acordul pentru soldații suplimentați, iar unii se tem că super-soldații ar putea fi noua normă în viitorul recent.

Francezii caută să îmbunătățească „capacitățile fizice, cognitive, perceptive și psihologice” și ar putea permite urmărirea locației sau conectivitatea cu sistemele de arme și alți soldați. Printre altele, ministerul a investit în conceperea unor medicamente pentru a menţine trupele treze pe perioade lungi de timp şi pentru a combate stresul, dar a investit şi în intervenţii chirurgicale pentru a îmbunătăţi auzul.

Noua specie de soldați augmentați, supranumită „homo robocopus”, ar putea, de asemenea, să modifice ADN-ul pentru a le oferi militarilor viteză și forță sporite, precum și robotică.

Profesorul Michael Clarke a declarat că ADN-ul oamenilor ar putea fi manipulat astfel încât trupele armate să aibă mai multă forţă.

„Am ajuns acum la punctul în care am putea manipula ADN-ul oamenilor pentru a le crea mai multă forţă, rezistenţă şi alte lucruri la fel cum facem cu animalele”, a spus Clarke.

Citește și