S-au rupt norii în Germaina unde o furtună violentă a inundat Aeroportul din Frankfrut și a blocat complet activitatea în cel mai aglomerat aeroport din țară care este și un important hub european.
Furtuna care s-a abătut asupra sud-vestului Germaniei la sfârșitul zilei de miercuri, a adus cantități uriașe de apă și ar fi dezlănțuit peste 25.000 de fulgere în aproximativ o oră.
Reprezentanții aeroportului au declarat că sunt mari cantități de apă care s-au acumulat pe pistă miercuri seară, iar toată activitatea la sol a fost suspendată timp de mai bine de două ore, a relatat agenția germană de știri dpa.
Imagini de pe aeroport au arătat că pista de aterizare se afla sub un nivel adânc de apă, în timp ce alte clipuri din interiorul unei clădiri din apropiere au arătat apa intrând prin geamuri sparte și goluri în ușă. Nivelul apei era de cel puțin un metru și jumătate în ușile aeroportului.
Aeroportul din Frankfurt a declarat că a fost nevoit să întrerupă 90 de zboruri, în timp ce alte 23 au fost redirecționate pentru a ateriza pe alte aeroporturi. Unii pasageri au dormit pe paturi de campanie, în timp ce mulți și-au petrecut noaptea la hotelul aeroportului.
Pompierii din capitala financiară a Germaniei au declarat că au fost implicați în peste 500 de operațiuni de salvare în timpul furtunii devastatoare.
Au existat peste 350 de cazuri de inundare a clădirilor cu apă și 17 copaci căzuți, au precizat ei, adăugând că a fost chemat personal în afara serviciului pentru a ajuta.
Furtuna a afectat și alte zone, Gelsenkirchen, în regiunea Renania de Nord-Westfalia, fiind puternic afectată. Străzile, pivnițele și zonele rezidențiale mai joase au fost rapid inundate, mai mulți copaci s-au rupt și au căzut lovind vehicule parcate, a declarat serviciul de pompieri german.
Lucrătorii serviciilor de urgență au salvat persoane din vehicule la mai multe pasaje subterane de pe autostrăzi. Într-o zonă, vehiculele parcate au fost scufundate, iar pe unele străzi se putea trece doar cu bărci gonflabile, potrivit DailyMail.
Experții spun că schimbările climatice cresc frecvența și gravitatea inundațiilor.