VIDEO | Trenul lui Kim Jong Un se târâie spre Vladivostok. Acordul arme contra tehnologie Rusia-Coreea de Nord pare iminent

Publicat: 12/09/2023, 18:05

Kim Jong Un a trecut marți dimineață granița în Rusia. Paranoicul dictator a călătorit cu celebrul său tren blindat, pe care l-au folosit și bunicul, și tatăl său, Kim Ir Sen, respectiv Kim Jong Il. Trenul a oprit pentru scurt timp la prima stație de graniță, Khasan. Destinația finală este, probabil, Vladivostok, Extremul Orient rusesc, unde va fi așteptat de Putin. Miza întâlnirii dintre cei mai izolați politic dictatori din lume este acordul arme contra arme. Putin are disperată nevoie de muniție ușoară și obuze pentru războiul din Ucraina, Kim are nevoie de tehnologie de ultimă generație pentru rachetele balistice și mini-reactoare nucleare pentru submarine, cu care amenință Coreea de Sud și America.

Trenul blindat al lui Kim Jong Un a intrat în Rusia. După o scurtă oprire la graniță, unde a avut o scurtă întâlnire protocolară cu guvernatorul regiunii, monstrul s-a urnit, probabil, spre Vladivostok, unde Kim este așteptat de Putin, a informat agenția de știri de stat rusă RIA. Întâlnirea celor doi se poate încheia cu cel mai veros troc militar, de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Kim a urma să primească tehnologie pentru rachete și  submarine nucleare, iar Putin muniția necesară pentru a continua războiul din Ucraina.

Rezoluțiile ONU, încălcate grosolan

Dacă Putin va livra Coreei de Nord tehnologie de ultimă oră, Rusia ar încălca toate rezoluțiile ONU, prin care dictaturilor li se refuză accesul la arme criminale. Coreea de Nord, ca și Iranul, are interzis la orice tehnologie occidentală, mai ales în ceea ce privește cea atomică, dar și-au dezvoltat „independent” propriile programe nucleare.

În ciuda sancțiunilor ONU, Kim și-a dezvoltat programul de rachete balistice în ritm vertiginos în ultimii doi ani. A testat zeci de rachete, inclusiv balistice intercontinentale (ICBM) care, teoretic, ar putea livra un focos nuclear peste continentul american.

Pe de altă parte, Coreea de Nord geme de armament produs după patente rusești, deci, muniția pe care o poate livra Rusiei este perfectă.

Trenul verde, un monstru lent, luxos și încăpător

Trenul verde al lui Kim Jong Un este mai degrabă un palat blindat pe roți. De aceea el este și foarte lent, atinge maximum 60 de kilometri la oră, de aceea mai pot trece zile, până cei doi dictatori să se întâlnească la Vladivostok sau în altă parte.

  • Interiorul compoziției este decorat în principal cu lemn sau materiale în tonuri de alb și auriu.
  • Într-una dintre mașinile de întâlnire sunt canapele roz.
  • Micul Kim are un birou personal, o sală de conferințe, două vagoane restaurant și o trăsură pentru personal.
  • În birou există un computer, un telefon prin satelit, iar în tren există aer condiționat.
  • Bucătari care s-au pregătit în Franța lucrează în vagonul restaurant – se poate comanda orice fel de mâncare din bucătăria rusă, chinezească, coreeană, japoneză, franceză.
  • Trenul are sticlă antiglonț, iar pereții și podeaua sunt protejate cu un blindaj teribil, din această cauză trenul nu poate dezvolta viteză mare.
  • Kim Jong-un a venit în Rusia fără soția, fiica și sora sa. Dar el este însoțit de o femeie – ministrul nord-coreean de externe Choi Song Hui.

Alți oficiali ai Coreei de Nord, inclusiv lideri militari, se numără printre delegația lui Kim, potrivit fotografiilor distribuite de mass-media de stat nord-coreeană KCNA, inclusiv comandantul secund al armatei lui Kim, Ri Pyong Chol. Ri este o țintă a sancțiunilor SUA și ONU pentru rolul său în conducerea programelor de rachete balistice ale țării în calitate de fost șef al Departamentului Industriei Munițiilor.

SUA sugerează că acordul Putin-Kim este aproape iminent

Guvernul SUA confirmă că negocierile privind schimbul de arme dintre Rusia și Coreea de Nord „înaintează în mod activ”, iar discuțiile ar putea avea loc ca parte a eforturilor Rusiei de a găsi noi furnizori de arme de folosit în războiul său împotriva Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Coreea de Sud, Jeon Ha-kyu a spus, marți, că țara sa monitorizează îndeaproape negocierile privind un acord privind armele și transferul de tehnologie

Marțea trecută, consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a avertizat că Coreea de Nord va „plăti un preț” dacă încheie un acord de arme cu Rusia, deși nu a detaliat potențialele repercusiuni.

Nici Rusia, nici Coreea de Nord nu au specificat când și unde va avea loc vizita

„În acest moment, nu spunem, în Orientul Îndepărtat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor, potrivit presei de stat ruse TASS, adăugând ulterior că o întâlnire între cei doi lideri va avea loc în „următoarele zile”.

Peskov a spus că relațiile bilaterale dintre națiuni vor fi o prioritate a întâlnirii, care va fi o „vizită în întregime, cu discuții între cele două delegații”. Discuțiile se vor referi și la „zonele sensibile”, a adăugat Peskov, în timp ce este planificată și o cină oficială în onoarea sosirii lui Kim.

Regiunea Orientului Îndepărtat a Rusiei este o zonă masivă de teritoriu care împarte granițele terestre cu China, Coreea de Nord și Mongolia. Potrivit agenției de știri sud-coreene Yonhap, trenul pare să se îndrepte către o destinație mai nordică decât portul de est Vladivostok, spre provincia Khabarovsk, la granița cu China, citând mai multe surse locale din Vladivostok.

Putin a fost marți la Vladivostok pentru Forumul Economic de Est, unde a ținut o alocuțiune în care a prezentat oportunitățile comerciale ale Rusiei cu țările din Asia Pacific.

„Comerțul Rusiei cu alte țări din regiune a crescut cu 18,3% în doar șase luni ale acestui an”, a spus el. „Comerțul cu țările din regiunea Asia Pacific se va dezvolta și mai mult”, a adăugat.

Relațiile dintre Rusia și China au atins un „nivel istoric fără precedent”,

Putin s-a întâlnit, de asemenea, cu vicepremierul Chinei Zhang Guoqing și a spus că relațiile dintre cele două țări au atins un „nivel istoric fără precedent”, potrivit agențiilor de media de stat ruse.

Kim a vizitat Rusia ultima dată în aprilie 2019, într-o călătorie la Vladivostok, unde l-a întâlnit pentru prima dată pe Putin, pe fondul crizei în curs și nerezolvate din cauza programului nuclear al Coreei de Nord și al dialogului eșuat dintre Phenian și Washington.

CITIȚI ȘI:

KIM Jong Un cere creșterea producției de rachete în Coreea de Nord. Care este motivul

Primele imagini cu Kim Jong-un, după ce s-a zvonit că ar fi în comă

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri scandaloase în cazul profesoarei de sport care și-a abuzat doi elevi. Cum i-a ademenit...
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat...
BAC 2024 | Avem subiectele care au picat la limba maghiară, la proba de azi...
DIETA-minune a lui Neti Sandu, pe care o respectă cu sfințenie! Ce SECRETE are la...
Locul în care un kilogram de roşii costă 26 de lei. Investiţii uriaşe pentru a...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Ameninţări şi violenţe în Franţa înaintea alegerilor
Această INVENȚIE de acum 40.000 de ani a SCHIMBAT ISTORIA MODEI pentru totdeauna!
Statul vrea BANII românilor. Nouă obligație de plată. Vor plăti scump din 2025
Permisul auto, tot mai greu de obținut. Intră în vigoare reguli draconice
Vero Căliman, apariție sexy în costum de baie. Cum arată fosta Fetiță Zurli la plajă....
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A...
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Forma Sistemului Solar s-a schimbat dramatic, au descoperit oamenii de știință
×