Vladimir Putin ia în considerare un război nuclear. Liderul de la Kremlin a comandat două aeronave speciale
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, ia în calcul posibilitatea declanșării unui război nuclear, motiv pentru care a comandat două aeronave speciale, care i-ar permite să comande Armata rusă din naer.
Astfel, el a comandat două aeronave tip IL-96-400M, adaptate cerințelor sale, informează Observator News, care citează Daily Mail.
orm jurnaliştilor englezi, care citează surse din armata rusă, prima aeronavă este deja în construcţie.
Vladimir Putin foloseşte acum o aeronavă Ilyushin Il-80 Maxdomes, însă acest model va fi tras pe linie moartă imediat ce primul avion special va fi gata. Noile avioane comandate de la Kremlin pot transporta, pe lângă preşedinte, şi înalţi oficiali din cadrul Armatei sau ai Guvernului în eventualitatea unui atac nuclear.
Aeronavele comandate de Vladimir Putin sunt de ultimă generație
Potrivit sursei citate, aeronavele pot fi alimentate din zbor și vor fi însoțite în permanență de mai multe avioane de vânătoare.
Noile aeronave sunt, de asemenea, dotate cu sisteme radio de ultimă generație, sisteme care vor permite ca președintele să comunice direct cu trupele de la sol, pe o rază de 6.000 de kilometri.
Putin: Suntem capabili să depistăm orice ţintă inamică sub apă, la suprafaţă sau în aer
Vladimir Putin a declarat dumincă, cu ocazia unei parade navale la care a asistat la Sankt Petersburg, că flota rusă are capacitatea de a depista și de a distruge „orice țintă”.
„În prezent, flota rusă are tot ce îi trebuie pentru a apăra infailibil ţara şi interesele noastre naţionale. Suntem capabili să depistăm orice ţintă inamică sub apă, la suprafaţă sau în aer şi de a da lovitura letală dacă este necesar”, a afirmat președintele rus în discursul transmis de televiziune.
Multe alte arme, cum ar fi racheta hipersonică Kinjal pentru forţele aeriene şi racheta cu propulsie nucleară Burevestnik, sunt în curs de dezvoltare.
Sistemele de apărare antiaeriană ultimul tip S-500, prezentate drept „fără echivalent în lume”, au fost testate cu succes pe 20 iulie.